Жодної шкоди, а навпаки! Лікар пояснив, які макарони можна вважати корисними

За словами доктора медичних наук Михайла Гінзбурга, вживання макаронів не суперечить здоровому харчуванню, їхнє споживання допомагає контролювати цукор у крові, передають Патріоти України.

Подробиці

Лікар Гінзбург пояснив, які макарони можна вважати корисними: до таких, зауважив дієтолог, насамперед належать макаронні вироби, на виготовлення яких пішли тверді сорти пшениці.

«Макарони з твердих сортів пшениці зменшують швидкість всмоктування глюкози та попереджають підвищення рівня цукру в крові», – повідомив Михайло Гінзбург.

Доктор медичних наук пояснив, що на травний тракт людини специфічним чином впливає клейковина, що містить такі макарони. Вона довго перетравлюється, що сприяє тривалому почуттю ситості та тривалим паузам без перекушування, що може знижувати рівень цукру в крові.

Гінзбург уточнив, що макарони слід тримати трохи недовареними – приготовані до м’якості, вони перетворяться на продукт з високим глікемічним індексом, який лише підвищуватиме рівень глюкози в крові. Крім того, корисні охолоджені макарони, в такому вигляді вони позитивно впливають на стан кишкової флори.

Медик додав, що завдяки вуглеводам, які організм отримує при вживанні макаронів, може також покращуватися настрій.

Дачникам на замітку! Урожай огірків буде більший у рази - допоможуть три добрива

середа, 21 травень 2025, 9:57

Огірок, як відомо, на 95% складається з води. А от решта 5% – це корисні поживні речовини, які рослина отримує із ґрунту. Саме тому для огірків так важливий не лише полив, але і підживлення, передають Патріоти України. У червні огіркова лоза переходить...

Не робіть помилок! Чому полуниця псується в морозилці

середа, 21 травень 2025, 9:49

Полуниця – одна з улюблених сезонних ягід, яку хочеться зберегти надовго. Проте часто трапляється, що після заморозки вона втрачає свій вигляд, смак і текстуру. Замість соковитої ягоди виходить м’яка водяниста маса. Щоб цього не сталося, потрібно знат...