Жовта чи фіолетова: Дієтолог розповіла, яка цибуля найкорисніша

Якщо з'їдати в день одну цибулину середніх розмірів в будь-якому вигляді, то це піде лише на користь

"На кухні важко обійтися без цибулі, адже вона входить у більшість страв. Користь цього овочу для організму нічим не замінна, це універсальний продукт", - пише дієтолог Світлана Фус на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"Список найбільш важливих речовин, що містить цибуля:

- Кверцетин. Речовина з сімейства флавоноїдів, що володіє сильними антиоксидантними властивостями й протизапальною дією.

- Антоціани. Підгрупа флавоноїдів, що надає деяким видам цибулі фіолетовий або червоний колір. Чим більше флавіноїдів – тим яскравіший і темніший колір цибулини. Тому жовта цибуля хороша, але фіолетова ще краща.

- Сполуки органічної сірки, наприклад, алліцин. Це він додає їм різкий запах і смак, володіє антибактеріальною та антигрибковою дією.

- Фруктани - полімери фруктози, які не перетравлюються нашими ферментами та стають живильним середовищем для корисної мікрофлори кишечника.

- Сапоніни – рослинні глікозиди. Вони мають протизакрепні властивості та знижують холестерин.

Ці речовини роблять її важливою лікарською рослиною. Цибуля - один із засобів профілактики більшості хвороб. Використовують для полегшення болю в горлі, при застуді.

Цибуля допомагає знизити рівень холестерину в крові та запобігає атеросклерозу. Підвищує апетит, сприяє виробленню травних соків і жовчі, стимулює роботу кишечника.

Але слід пам'ятати, що в сирому вигляді її не рекомендується вживати людям з гастритом, виразкою шлунку, так як це може викликати подразнення слизової. Побічним ефектом вживання цибулі є неприємний запах шкіри та дихання, однак при помірній кількості це не повинно бути великою проблемою, а користь для здоров'я досить відчутна.

Таким чином цибуля володіє протизапальною, антиоксидантною дією, зміцнює капіляри, підвищує імунітет. Якщо з'їдати в день одну цибулину середніх розмірів в будь-якому вигляді це піде лише на користь".

А ви це знали? Чи справді банани допомагають схуднути

субота, 27 липень 2024, 13:15

Незалежно від того, чи це теплий шматочок бананового хліба, корисний смузі чи просто перекус перед тренуванням, банани можуть стати смачним і поживним доповненням до вашого раціону. Вони багаті на важливі речовини, такі як харчові волокна, вітаміни B6 ...

Лише спробуйте! Такі котлети ви ще не готували - з риби, рису та моркви

субота, 27 липень 2024, 12:12

Звичайні рибні котлети всі добре знають. І те що їх можна подати з рисом на гарнір теж. А от рецепт приготування, де все це разом поєднано, знають не всі. Пропонуємо спробувати приготувати рибні котлети з рисом та морквою, бо котлети виходять ніжні та ...