Зі шкварочками смачніше! Простий рецепт лінивих вареників, які готували ще наші прабабусі

Палюшки, або ж як їх ще називають ліниві вареники - одна з традиційних страв української кухні. У свій час їх ще готували наші прабабусіЮ, передають Патріоти України.

Про це пише "Коліжанка". Рецепт смачної страви простий і вимагає всього кількох інгредієнтів, а кінцевий результат завжди безпрограшний. Особливо, якщо не пошкодуєте шкварочок.

Як приготувати українські палюшки

Інгредієнти:

  • відварена картопля – приблизно 400 г,
  • 1-2 яйця
  • 1-2 склянки борошна
  • 1-2 ст.л. крохмалю,
  • сіль – за смаком

Приготування:

  1. Відварену картоплю потовкти та охолодити, після охолодження знову потовкти або пропустити через м’ясорубку до утворення однорідного м’якого пюре.
  2. Додати борошно та яйця. Посолити за смаком.
  3. Замісити туге тісто, при потребі можна додати 1-2 ст.л. крохмалю, щоб тісто було достатньо тверде.
  4. Сформувати пальчики і відразу варити в окропі.
  5. В киплячу підсолену воду вкинути палюшки, довести до кипіння, акуратно помішуючи. Варити 2 хвилини.
  6. Готові палюшки перемастити смальцем, присипати шкварочками, можна ще посипати сиром і подавати.

Розставлено крапки над "і": При якій температурі правильно прати постільну білизну та рушники - не 40°C і не 60°C

неділя, 6 липень 2025, 18:15

Прання постільної білизни і рушників є невід’ємною частиною підтримки чистоти та гігієни у домі. Важливо не лише регулярно проводити цей процес, але й правильно обирати температуру прання, адже саме вона впливає на якість очищення, знищення бактерій, п...

Секрет ресторанної курки розкрито: Всього один інгредієнт - і м’ясо тане в роті

неділя, 6 липень 2025, 17:57

Куряча грудка - популярний вибір для здорових та швидких страв. Але часто після приготування вона виходить сухою, жорсткою та несмачною. Проте один простий трюк може змінити все - і ваша курятина буквально танутиме в роті, Патріоти України. Навіть при...