Зі шкварочками смачніше! Простий рецепт лінивих вареників, які готували ще наші прабабусі

Палюшки, або ж як їх ще називають ліниві вареники - одна з традиційних страв української кухні. У свій час їх ще готували наші прабабусіЮ, передають Патріоти України.

Про це пише "Коліжанка". Рецепт смачної страви простий і вимагає всього кількох інгредієнтів, а кінцевий результат завжди безпрограшний. Особливо, якщо не пошкодуєте шкварочок.

Як приготувати українські палюшки

Інгредієнти:

  • відварена картопля – приблизно 400 г,
  • 1-2 яйця
  • 1-2 склянки борошна
  • 1-2 ст.л. крохмалю,
  • сіль – за смаком

Приготування:

  1. Відварену картоплю потовкти та охолодити, після охолодження знову потовкти або пропустити через м’ясорубку до утворення однорідного м’якого пюре.
  2. Додати борошно та яйця. Посолити за смаком.
  3. Замісити туге тісто, при потребі можна додати 1-2 ст.л. крохмалю, щоб тісто було достатньо тверде.
  4. Сформувати пальчики і відразу варити в окропі.
  5. В киплячу підсолену воду вкинути палюшки, довести до кипіння, акуратно помішуючи. Варити 2 хвилини.
  6. Готові палюшки перемастити смальцем, присипати шкварочками, можна ще посипати сиром і подавати.

Не робіть так! ТОП-7 помилок господинь, які псують смак перших страв

п’ятниця, 22 листопад 2024, 10:12

Супи є важливою частиною раціону харчування, їх особливо приємно вживати прохолодним весняним днем. Однак навіть досвідчені господині часто готують перші страви неправильно, що суттєво псує їхній смак, передають Патріоти України. 1.Неправильний вибір п...

Ефект приємно здивує! ТОП-9 продуктів на сніданок, які зроблять день продуктивним

п’ятниця, 22 листопад 2024, 8:44

Сніданок – це важлива частина дня, яка допомагає відновити рівень енергії після ночі та забезпечує організм необхідними поживними речовинами. Для здорового старту обирайте продукти, багаті вітамінами, мінералами та антиоксидантами, які підтримують фізи...