Зі шкварочками смачніше! Простий рецепт лінивих вареників, які готували ще наші прабабусі

Палюшки, або ж як їх ще називають ліниві вареники - одна з традиційних страв української кухні. У свій час їх ще готували наші прабабусіЮ, передають Патріоти України.

Про це пише "Коліжанка". Рецепт смачної страви простий і вимагає всього кількох інгредієнтів, а кінцевий результат завжди безпрограшний. Особливо, якщо не пошкодуєте шкварочок.

Як приготувати українські палюшки

Інгредієнти:

  • відварена картопля – приблизно 400 г,
  • 1-2 яйця
  • 1-2 склянки борошна
  • 1-2 ст.л. крохмалю,
  • сіль – за смаком

Приготування:

  1. Відварену картоплю потовкти та охолодити, після охолодження знову потовкти або пропустити через м’ясорубку до утворення однорідного м’якого пюре.
  2. Додати борошно та яйця. Посолити за смаком.
  3. Замісити туге тісто, при потребі можна додати 1-2 ст.л. крохмалю, щоб тісто було достатньо тверде.
  4. Сформувати пальчики і відразу варити в окропі.
  5. В киплячу підсолену воду вкинути палюшки, довести до кипіння, акуратно помішуючи. Варити 2 хвилини.
  6. Готові палюшки перемастити смальцем, присипати шкварочками, можна ще посипати сиром і подавати.

Їжа, яка виснажує: Експерти пояснили, чому варто двічі подумати, перш ніж їсти оброблене м’ясо

неділя, 27 липень 2025, 13:05

Відчуття постійної втоми може мати безліч причин, і одна з них - ваш щоденний раціон. Часто ми списуємо нестачу енергії на стрес або недосип, але іноді справа в тому, що саме ми їмо, передають Патріоти України. Нові наукові дані вказують на несподівани...

Не пропустіть! ТОП-7 симптомів раку крові, які легко сплутати зі звичайною втомою

неділя, 27 липень 2025, 12:30

Рак крові - один із найнебезпечніших видів онкологічних захворювань. Від його ранньої діагностики часто залежить не тільки успіх лікування, а й саме життя. Проте у більшості випадків перші ознаки лейкемії, лімфоми або мієломи залишаються непоміченими, ...