Ніколи так не смажте картоплю - помилки, які зіпсують страву

Смажена картопля повинна виходити золотистою та хрусткою. Але, під час приготування, шматочки часто стають сірими та м'якими. Все через помилки, які просто псують овоч. Редакція FoodOboz розповість, як не варто смажити картоплю. Зверніть увагу на декілька важливих моментів, передають Патріоти України.

Не всі сорти картоплі підходять для смаження

Справа в тому, що в кожному сортів картоплі різна кількість крохмалю. Щоб смажені картопля була смачною – має бути небагато крохмалю. Тому найкраще використовувати саме рожеві та червоні сорти. Біла для такої страви не підходить – її краще обрати для пюре.

Недостатня кількість олії

Смажена картопля – це не та страва, в якій ви можете обмежити кількість олії. Тут навпаки її потрібно налити достатньо багато – 2-3 столові ложки. Також, дуже важливо добре прогріти олію – в жодному разі не кидайте шматочки в холодну.

Ви неправильно нарізаєте картоплю

Не нарізайте картоплю дуже великими шматочками – вона просто не просмажиться і буде твердою. Товщина картоплі повинна бути максимум 7-8 мм. Ви досить швидко приготуєте таку картоплю і вона буде хрусткою.

Волога картопля

Картопля може бути вологою, якщо ви її ретельно промиваєте або замочуєте. Але пам'ятайте, що після цього картоплю потрібно викласти на паперові рушники, щоб ввібралась вся вода. Вологу картоплю не можна викладати в гарячу олію – скоринки не вийде, і олія почне дуже розбризкуватись.

Не потрібно одразу перевертати картоплю

Щоб картопля вийшла золотистою – дайте їй час просмажитись 7-8 хвилин, а лише після цього перевертайте.

Не закривайте кришку

Картоплю найкраще смажити без кришки. Тут найкраще користуватись витяжкою, щоб аромат не розносився по кухні. Картопля, яку ви не накриваєте, вийде золотистою і дуже хрусткою.

А ви це знали? Коли треба солити картоплю під час смаження

субота, 27 липень 2024, 21:12

Хочете картоплю зі смачною золотою скоринкою? Для цього треба не тільки правильно обробити саму картоплю, а й своєчасно її солити, щоб не було ефекту вареного овоча, передають Патріоти України. У вас вийде хрумка скоринка, якщо ви посолите картоплю піс...

Лише спробуйте! Ось що слід пити на ніч, щоб швидко схуднути і позбутися живота

субота, 27 липень 2024, 17:48

Аби позбутися зайвої ваги без жодних зусиль, дієтологи рекомендують включити до раціону ці корисні напої, але варто пам’ятати, що вони не замінять повноцінного харчування, передають Патріоти України. Розповідаємо, які напої треба пити на ніч, щоб зайві...