Шашлик – дуже смачна страва, яку готують у весняно-літній період. Найважливіше при приготуванні - не тільки вибрати правильно м'ясо, а й зробити вдалий маринад, від якого залежить смак страви, передають Патріоти України.
1. Оцет
Він зробить м'ясо дуже жорстким і в процесі смаження воно буде сирим усередині, але горітиме зверху. Тому кулінари не рекомендують використовувати оцет для маринадів для шашлику.
2. Занадто багато солі
При приготуванні будь-якого маринаду для шашлику завжди додають сіль, оскільки м'ясу вона не зашкодить. Але саме сіль може зіпсувати страву, якщо її додати занадто багато. Вона зробить м'ясо надто сухим. Кулінари радять солити м'ясо під час подачі, але не додавати в сам маринад.
3. Кефір
Як і оцет, кефір не підходить для маринаду. Так як при взаємодії з м'ясом він перешкоджає засвоєнню білка та заліза і в результаті буде шкідливим.
На думку кулінарів, найкраще маринувати м'ясо в йогурті, сметані, вині, мінеральній воді, а також використовувати цибулю, зелень, спеції!
Пригадайте якусь пісню, яку ви полюбили ще у дитинстві і досі слухаєте її з великим задоволенням. Психологи кажуть, що почута в ранньому віці музика залишає у нашій пам’яті непозбувний слід. Втім, із наближенням старості наші музичні смаки зазнають неа...
Мова може видати набагато більше, ніж ми думаємо. Психологи наголошують: навіть кілька невдалих фраз у розмові здатні створити враження невпевненої людини, яка сумнівається у власних словах та рішеннях, передають Патріоти України. Експерти виділяють кі...