Зіпсує все! Що категорично не можна додавати в маринад для шашлику

Що категорично не можна додавати в маринад для шашлику

Шашлик – дуже смачна страва, яку готують у весняно-літній період. Найважливіше при приготуванні - не тільки вибрати правильно м'ясо, а й зробити вдалий маринад, від якого залежить смак страви, передають Патріоти України.

1. Оцет

Він зробить м'ясо дуже жорстким і в процесі смаження воно буде сирим усередині, але горітиме зверху. Тому кулінари не рекомендують використовувати оцет для маринадів для шашлику.

2. Занадто багато солі

При приготуванні будь-якого маринаду для шашлику завжди додають сіль, оскільки м'ясу вона не зашкодить. Але саме сіль може зіпсувати страву, якщо її додати занадто багато. Вона зробить м'ясо надто сухим. Кулінари радять солити м'ясо під час подачі, але не додавати в сам маринад.

3. Кефір

Як і оцет, кефір не підходить для маринаду. Так як при взаємодії з м'ясом він перешкоджає засвоєнню білка та заліза і в результаті буде шкідливим.

На думку кулінарів, найкраще маринувати м'ясо в йогурті, сметані, вині, мінеральній воді, а також використовувати цибулю, зелень, спеції!

Справжній порятунок! Як захиститися від укусів комарів - прості методи

неділя, 8 червень 2025, 11:30

Ось кілька простих і водночас ефективних способів захиститися від укусів комарів в домашніх та природних умовах, передають Патріоти України.

Надокучлива проблема: Як легко позбутися від мух у будинку

неділя, 8 червень 2025, 10:30

Позбутися мух у будинку можна швидко та ефективно, якщо поєднати профілактику, пастки та природні відлякувачі. Ось перевірені способи, передають Патріоти України. Мух приваблюють запахи:. Пастка з медом або варенням:. Пастка з оцтом і миючим засобом:...