Зіпсуються або стануть несмачними! Які овочі та фрукти не можна зберігати в холодильнику

Після купівлі великої кількості овочів та фруктів одразу хочеться покласти їх у холодильник, щоб не зіпсувались. Особливо в літній період, коли дуже спекотно. Але далеко не з усіма плодами це доречно, передають Патріоти України.

Редакція FoodOboz розповість, які овочі та фрукти не варто зберігати в холодильнику. Продуктам це лише нашкодить.

Екзотичні фрукти

Низька температура сприяє тому, що екзотичні фрукти починають гнити. Через це виділяються дуже шкідливі гази. Такі фрукти варто просто загорнути в папір і зберігати за кімнатної температури.

Яблука та груші

Яблука та груші в холодильнику починають виділяти етилен. Він сприяє швидкому псуванню навіть тих продуктів, які знаходяться поруч.

Кабачки, цукіні, гарбузи, дині.

Такі плоди в сухому темному місці можуть зберігатись до місяця. В холодильнику вони дуже швидко стануть м'якими, і почне з'являтися цвіль. А якщо продукти ще й надрізані – починають виділятись токсичні речовини

Помідори і баклажани

Ці овочі в холодильнику починають досить швидко гнити. І на них з'являються темні плями. Найкраще покласти плоди в кошик за кімнатної температури. Або ж засушити шматочками.

Ріпчаста цибуля

Цибуля в холодильнику змінює свою текстуру. Також стає м'якою і починає цвісти. А якщо ще й покласти збоку картоплю – цибуля буде псуватись ще швидше.

Картопля та морква

Овочі починають проростати, утворюється цвіль. Крохмаль, який є в картоплі, за низької температури перетворюється на цукор. Щоб продукти довгий час залишались придатними для вживання – покладіть їх у дерев'яний ящик з отворами.

Банани

Банани, які деякий час лежали в холодильнику, втрачають свої смакові якості, а також дуже швидко починають псуватись.

Відкласти будильник - погана ідея: Лікарі пояснили, чому ця звичка шкодить сну

вівторок, 18 листопад 2025, 16:08

Для багатьох ранковий підйом - справжній виклик, тому кнопку «повтор» натискають майже автоматично. Але експерти попереджають: дрімання по кілька разів підряд лише погіршує ситуацію, передають Патріоти України. Неврологи пояснюють, що додаткові 5–10 хв...

А ви це знали? Чому категорично не можна мити сире м’ясо перед приготуванням

вівторок, 18 листопад 2025, 13:10

Багато господинь і досі ретельно промивають м’ясо під краном перед тим, як його приготувати. На перший погляд це здається логічним, адже вода очищає продукт. Але сучасні фахівці з харчової безпеки наголошують: мити сире м’ясо вкрай небезпечно. Розповід...