Зіпсуються або стануть несмачними! Які овочі та фрукти не можна зберігати в холодильнику

Після купівлі великої кількості овочів та фруктів одразу хочеться покласти їх у холодильник, щоб не зіпсувались. Особливо в літній період, коли дуже спекотно. Але далеко не з усіма плодами це доречно, передають Патріоти України.

Редакція FoodOboz розповість, які овочі та фрукти не варто зберігати в холодильнику. Продуктам це лише нашкодить.

Екзотичні фрукти

Низька температура сприяє тому, що екзотичні фрукти починають гнити. Через це виділяються дуже шкідливі гази. Такі фрукти варто просто загорнути в папір і зберігати за кімнатної температури.

Яблука та груші

Яблука та груші в холодильнику починають виділяти етилен. Він сприяє швидкому псуванню навіть тих продуктів, які знаходяться поруч.

Кабачки, цукіні, гарбузи, дині.

Такі плоди в сухому темному місці можуть зберігатись до місяця. В холодильнику вони дуже швидко стануть м'якими, і почне з'являтися цвіль. А якщо продукти ще й надрізані – починають виділятись токсичні речовини

Помідори і баклажани

Ці овочі в холодильнику починають досить швидко гнити. І на них з'являються темні плями. Найкраще покласти плоди в кошик за кімнатної температури. Або ж засушити шматочками.

Ріпчаста цибуля

Цибуля в холодильнику змінює свою текстуру. Також стає м'якою і починає цвісти. А якщо ще й покласти збоку картоплю – цибуля буде псуватись ще швидше.

Картопля та морква

Овочі починають проростати, утворюється цвіль. Крохмаль, який є в картоплі, за низької температури перетворюється на цукор. Щоб продукти довгий час залишались придатними для вживання – покладіть їх у дерев'яний ящик з отворами.

Банани

Банани, які деякий час лежали в холодильнику, втрачають свої смакові якості, а також дуже швидко починають псуватись.

Розставлено крапки над "і": Чи можна підігрівати каву в мікрохвильовій печі

п’ятниця, 22 листопад 2024, 17:24

Жоден ранок не обходиться без запашного напою, який бадьорить і заряджає енергією на весь день, передають Патріоти України. Розповідаємо, чи можна підігріти каву в мікрохвильовці, як це вплине це на якість і смак напою. Так, напій можна підігрівати у м...

Помилка може дорого коштувати! Які страви не можна готувати в алюмінієвому посуді

п’ятниця, 22 листопад 2024, 16:38

Не всі каструлі підходять для приготування їжі. Обираючи ємність, важливо враховувати матеріал, з якого він виготовлений. Це стосується зокрема алюмінієвого посуду, який все ще часто використовується на кухнях завдяки своїй довговічності та зручності. ...