Зметуть зі столу за мить! Омлет-запіканка з начинкою в духовці - рецепт смачного та ситного частування для раптових гостей

На випадок, коли гості вже на порозі, кожна господиня має кілька страв, які готуються максимально швидко і просто. Доповніть свою кулінарну книгу ще одним рецептом - це омлет-запіканка з начинкою у духовці, передають Патріоти України.

Омлет-запіканка в духовці

Інгредієнти:

  • 5 свіжих курячих яєць
  • 200 г ковбаси або відвареного м'яса
  • 3 варені картоплини
  • 100 г твердого сиру
  • 5-6 ст. л. молока
  • 0,5 пучка свіжої зелені
  • 1 ч. л. солі
  • 0,5 ч. л. меленого чорного перцю

Спосіб приготування:

Картоплю наріжте скибочками, кружальцями або кубиками. Форму для запікання змастіть олією, викладіть половину підготовленої картоплі рівномірним шаром.

Другим шаром викладіть нарізану на шматочки ковбасу, підійдуть також будь-яке відварене м'ясо, сосиски, шинка. Посипте подрібненою зеленню. Поверх м'ясного шару знову викладіть картоплю.Яйця збийте віночком з молоком та спеціями. Вилийте отриману суміш у форму для запікання, намагаючись заливати рівномірно начинку. Запікайте в розігрітій до 200 градусів духовці близько 30-35 хвилин.

Посипте майже готовий омлет-запіканку з тертим сиром начинкою і поверніть в духовку на 10 хвилин. Потім вимкніть духовку і дайте настоятися страві хвилин 5. Готовий омлет наріжте порційними шматочками і подавайте до столу.

Є секрет! Скільки хвилин варити яйця і навіщо додавати оцет

п’ятниця, 31 січень 2025, 11:28

Яйця – дуже смачний та цінний продукт, який має бути у раціоні кожного. Яйця найкраще їсти у вареному вигляді, але варити їх потрібно так, щоб жовток був рідким, це близько 3-4 хвилин варіння, передають Патріоти України. Редакція FoodOboz ділиться пора...

Ви будете здивовані! Чому в СРСР заборонили кетчуп

п’ятниця, 31 січень 2025, 9:32

На полицях магазинів бувшого Радянського союзу можна було знайти багато різноманітних соусів. Проте кетчупу серед них не було, передають Патріоти України. Більше того, кетчуп був навіть під забороною, а його назви забрані з усіх кулінарних книг. Чому с...