Приготувати домашній твердий сир не так вже й складно. Такий сир можна сміливо давати малюкові, адже в ньому не буде ніяких ароматичних добавок і барвників, передають Патріоти України.
Візьміть каструльку, вилийте туди молоко. Додайте сир і перемішайте дерев'яною ложкою або можна взяти лопатку. Доведіть все до кипіння і потримайте на вогні 10-15 хвилинок. Вогонь зробіть мінімальним, тоді сир НЕ буде приставати до каструльки.
Тепер знайдіть сито, бажано дуже дрібне і проціджуємо нашу молочну масу. Якщо дрібного сита немає, тоді покладіть кілька шарів марлі на нього.
Потрібно буде почекати, поки стече сироватка. А поки розтопіть вершкове масло в каструлі і вбийте в нього яйце, додайте соду. Коли масло вже «розійшлося» з содою і яйцем, тоді можна додавати варений сир.
Знову зробіть невеликий вогонь і постійно помішуйте масу.
Якщо Ви помітите, що до каструлі присихає, тоді додайте трохи сироватки. Коли Ваш сирок стане ніжно-жовтого кольору, то можете знімати з плити.
Підготуйте форму, можете застелити її марлею і заливайте туди масу. І відправляємо стояти в холодильник на кілька годин, щоб він застиг.
Ось і готовий наш домашній твердий сир! Він підійде на бутерброд. Виходить не сильно соленим, але Ви можете контролювати самі його солоність. Набагато краще магазинного!
Неприємний запах у туалеті - проблема, знайома абсолютно всім. Часте прибирання не завжди допомагає, адже джерела смороду можуть бути на стінках унітазу, у зливних трубах і в повітрі. Однак існує простий і доступний метод, який справді допомагає надовг...
Вологий корм чи сухий корм? Це давня дискусія, яка роками розділяє власників собак. Деякі власники собак люблять легкість і хрусткість сухих гранул , тоді як інші клянуться насиченою м’ясистою користю вологого корму . Тож що насправді краще для вашого ...