Зможе приготувати кожен! Домашній твердий сир за дуже простим рецептом

Приготувати домашній твердий сир не так вже й складно. Такий сир можна сміливо давати малюкові, адже в ньому не буде ніяких ароматичних добавок і барвників, передають Патріоти України.

Інгредієнти для приготування домашнього твердого сиру:

  • Сир зернистий (не менше 9%) - 500 грам
  • Молоко (чим жирніше, тим краще) - 500 мл
  • Вершкове масло - 50 грам
  • Сода - пів чайної ложечки
  • Яйця - 1 штучка
  • Сіль за смаком

Як готується твердий домашній сир:

Візьміть каструльку, вилийте туди молоко. Додайте сир і перемішайте дерев'яною ложкою або можна взяти лопатку. Доведіть все до кипіння і потримайте на вогні 10-15 хвилинок. Вогонь зробіть мінімальним, тоді сир НЕ буде приставати до каструльки.

Тепер знайдіть сито, бажано дуже дрібне і проціджуємо нашу молочну масу. Якщо дрібного сита немає, тоді покладіть кілька шарів марлі на нього.

Потрібно буде почекати, поки стече сироватка. А поки розтопіть вершкове масло в каструлі і вбийте в нього яйце, додайте соду. Коли масло вже «розійшлося» з содою і яйцем, тоді можна додавати варений сир.

Знову зробіть невеликий вогонь і постійно помішуйте масу.

Якщо Ви помітите, що до каструлі присихає, тоді додайте трохи сироватки. Коли Ваш сирок стане ніжно-жовтого кольору, то можете знімати з плити.

Підготуйте форму, можете застелити її марлею і заливайте туди масу. І відправляємо стояти в холодильник на кілька годин, щоб він застиг.

Ось і готовий наш домашній твердий сир! Він підійде на бутерброд. Виходить не сильно соленим, але Ви можете контролювати самі його солоність. Набагато краще магазинного!

Варто знати! У якій воді потрібно прати білий одяг, щоб вивести плями

понеділок, 9 червень 2025, 19:56

Білий одяг завжди дуже швидко забруднюється. Більшість із нас поспішає швидше вкинути його у гарячу воду і випрати, передають Патріоти України. Однак експертка з прання Кеті Робертс попередила, що високі температури можуть зробити пляму твердою і непри...

Теплі чи холодні: Ось якої температури мають бути яйця для випічки

понеділок, 9 червень 2025, 19:30

Кожен, хто коли-небудь займався випічкою, знає, що навіть найдрібніші деталі можуть вплинути на кінцевий результат. Однією з таких деталей є температура яєць. Часто в рецептах зазначено, що яйця повинні бути кімнатної температури, але чому це так важли...