Приготувати смачний, вишуканий та корисний твердий сир у домашніх умовах зовсім не складно. Вам знадобиться лише кілька простих інгредієнтів та півгодини вільного часу. Замість лаванди можна додати подрібнені горіхи, базилік чи паприку, передають Патріоти України.
Інгредієнти:
Спосіб приготування:
Перекладіть сир в каструлю з товстим дном, залийте молоком і поставте на невеликий вогонь. Іноді перемішуйте масу. У міру прогрівання молоко сформується і з'явиться прозора жовта сироватка. Зніміть з вогню, коли сир тягтиметься за ложкою. У жодному разі не доводьте масу до кипіння.
Перекладіть сирну грудку на сито, коли стіче сироватка, масу потрібно повернути назад у каструлю. Додайте сіль та соду, перемішайте дерев'яною ложкою або лопаткою, маса почне пінитися і стане однорідною. Варіть сир на мінімальному вогні при постійному помішуванні. Якщо маса підгоряє, помістіть каструлю на водяну баню.
Коли сирна суміш стане більш в'язкою, додайте вершкове масло та сушену лаванду. Варіть до розчинення олії. Зніміть з вогню і перелийте у силіконову форму або змащену олією глибоку тарілку. Охолоджену заготовку поставте в холодильник на кілька годин. Потім можна діставати з|із| форми, нарізати тонкими скибочками і подавати до столу. Смачного!
Один із найуспішніших інвесторів сучасності, американський мільярдер Воррен Баффет дав надзвичайно просту пораду, яка допоможе кожному стати успішною людиною. Він радить працювати в оточенні людей, які є кращими за тебе. Про це пише видання Inc.com, пе...
Темний шоколад давно вважають здоровішою альтернативою солодощам із високим вмістом цукру. Але нове дослідження показує ще одну вагому причину насолоджуватися ним: зниження ризику гіпертонії, передають Патріоти України. Що показало дослідження У дослі...