Приготувати смачний, вишуканий та корисний твердий сир у домашніх умовах зовсім не складно. Вам знадобиться лише кілька простих інгредієнтів та півгодини вільного часу. Замість лаванди можна додати подрібнені горіхи, базилік чи паприку, передають Патріоти України.
Інгредієнти:
Спосіб приготування:
Перекладіть сир в каструлю з товстим дном, залийте молоком і поставте на невеликий вогонь. Іноді перемішуйте масу. У міру прогрівання молоко сформується і з'явиться прозора жовта сироватка. Зніміть з вогню, коли сир тягтиметься за ложкою. У жодному разі не доводьте масу до кипіння.
Перекладіть сирну грудку на сито, коли стіче сироватка, масу потрібно повернути назад у каструлю. Додайте сіль та соду, перемішайте дерев'яною ложкою або лопаткою, маса почне пінитися і стане однорідною. Варіть сир на мінімальному вогні при постійному помішуванні. Якщо маса підгоряє, помістіть каструлю на водяну баню.
Коли сирна суміш стане більш в'язкою, додайте вершкове масло та сушену лаванду. Варіть до розчинення олії. Зніміть з вогню і перелийте у силіконову форму або змащену олією глибоку тарілку. Охолоджену заготовку поставте в холодильник на кілька годин. Потім можна діставати з|із| форми, нарізати тонкими скибочками і подавати до столу. Смачного!
Буває, що після прання улюблені джинси сідають і вже не сидять так, як вам би того хотілося. Не варто поспішати до ательє чи витрачати кошти на нову річ. Існують способи розтягнути джинси в ширину та довжину. Як це зробити - читайте в матеріалі ТСН.ua,...
Ознакою ідеальних дерунів служить рум’яна скоринка зовні, яка приховує м’яку та соковиту основу, передають Патріоти України. Досвідчені кухарі розповіли про кілька секретів ідеальних дерунів, які не встигнуть навіть затриматись на столі. Важливо не пер...