Зможе приготувати кожен! Твердий сир з лавандою в домашніх умовах - простий та бюджетний рецепт

Приготувати смачний, вишуканий та корисний твердий сир у домашніх умовах зовсім не складно. Вам знадобиться лише кілька простих інгредієнтів та півгодини вільного часу. Замість лаванди можна додати подрібнені горіхи, базилік чи паприку, передають Патріоти України.

Домашній твердий сир із лавандою

Інгредієнти:

  • 400 г домашнього сиру
  • 400 мл домашнього молока
  • 0,5 ч. л. солі
  • 0,3 ч. л. харчової соди
  • 1 ч. л. вершкового масла (не обов'язково)
  • 1 ч. л. лаванди (не обов'язково)

Спосіб приготування:

Перекладіть сир в каструлю з товстим дном, залийте молоком і поставте на невеликий вогонь. Іноді перемішуйте масу. У міру прогрівання молоко сформується і з'явиться прозора жовта сироватка. Зніміть з вогню, коли сир тягтиметься за ложкою. У жодному разі не доводьте масу до кипіння.

Перекладіть сирну грудку на сито, коли стіче сироватка, масу потрібно повернути назад у каструлю. Додайте сіль та соду, перемішайте дерев'яною ложкою або лопаткою, маса почне пінитися і стане однорідною. Варіть сир на мінімальному вогні при постійному помішуванні. Якщо маса підгоряє, помістіть каструлю на водяну баню.

Коли сирна суміш стане більш в'язкою, додайте вершкове масло та сушену лаванду. Варіть до розчинення олії. Зніміть з вогню і перелийте у силіконову форму або змащену олією глибоку тарілку. Охолоджену заготовку поставте в холодильник на кілька годин. Потім можна діставати з|із| форми, нарізати тонкими скибочками і подавати до столу. Смачного!

Психологічний тест! Оберіть соус і дізнайтеся, яких стосунків вам варто уникати

четвер, 25 квітень 2024, 18:15

Як відомо, ідеальних людей не існує і всім нам доводиться миритися з поганими сторонами своєї другої половинки. Однак для кожної людини існує недолік, який вона не зможе прийняти у свого партнера. Психологічний тест у картинці визначить, яка негативна ...

Це справді працює! Як відмити чайник від накипу без хімії - універсальні способи

четвер, 25 квітень 2024, 17:44

Якщо кип'ятити у чайнику нефільтровану проточну воду, з часом, на посуді починає з'являтися накип. Звичайним миючим засобом його відмити майже нереально. Але можна скористатись, одним з наступних методів, передають Патріоти України. Редакція FoodOboz р...