Навесні чимало людей починають стежити за своєю фігурою та правильно харчуватися. Так як у цей період року свій раціон можна урізноманітнити салатами, рекомендуємо вам звернути увагу на рецепт домашнього майонезу, передають Патріоти України.
Інгредієнти: яйце (2 шт.), соняшникова олія (125-150 мл), гірчиця (10 г), сік лимона (1 ст. л.), сіль (щіпка).
Приготування:
Спочатку потрібно відокремити білки від жовтків. Якщо ви не знаєте, як це зробити, візьміть звичайну пластикову пляшку 0,5 л. Обережно розбийте яйце в глибоку миску, намагаючись не пошкодити жовток. Злегка стисніть стінки порожньої пляшки, щоб випустити з неї трохи повітря, потім піднесіть горлечко до жовтка і плавно розтисніть стінки. Жовток втягнеться в пляшку, а білок залишиться у мисці.
Беремо скляну або металеву миску і збиваємо там жовтки і гірчицю за допомогою вінчика.
Потім додаємо сік лимона, щіпку солі та продовжуємо збивати, поки суміш не стане однорідною.
Потім тонкою цівкою вливаємо олію, продовжуючи постійно збивати.
Ось і все - соус готовий, їм можна заправляти улюблені салати.
Зазначимо, що після приготування його можна зберігати в холодильнику протягом усього декількох діб.
Ще кілька років тому жоден новий смартфон не обходився без захисної плівки або скла. Вони вважалися обов’язковим аксесуаром для збереження екрану від подряпин і пошкоджень. Але з розвитком мобільних технологій ситуація змінилася, передають Патріоти Укр...
15 червня за новим стилем (28 червня за старим) згадують легендарного святителя Михаїла, першого митрополита Київського і одного з запроваджувачів християнства на Русі. Вважається, що цей візантієць, поставлений на новостворену київську метрополію Всел...