Значно покращить смак страв! Як приготувати домашній майонез без консервантів і жирів

Навесні чимало людей починають стежити за своєю фігурою та правильно харчуватися. Так як у цей період року свій раціон можна урізноманітнити салатами, рекомендуємо вам звернути увагу на рецепт домашнього майонезу, передають Патріоти України.

Інгредієнти: яйце (2 шт.), соняшникова олія (125-150 мл), гірчиця (10 г), сік лимона (1 ст. л.), сіль (щіпка).

Приготування:

Спочатку потрібно відокремити білки від жовтків. Якщо ви не знаєте, як це зробити, візьміть звичайну пластикову пляшку 0,5 л. Обережно розбийте яйце в глибоку миску, намагаючись не пошкодити жовток. Злегка стисніть стінки порожньої пляшки, щоб випустити з неї трохи повітря, потім піднесіть горлечко до жовтка і плавно розтисніть стінки. Жовток втягнеться в пляшку, а білок залишиться у мисці.

Беремо скляну або металеву миску і збиваємо там жовтки і гірчицю за допомогою вінчика.

Потім додаємо сік лимона, щіпку солі та продовжуємо збивати, поки суміш не стане однорідною.

Потім тонкою цівкою вливаємо олію, продовжуючи постійно збивати.

Ось і все - соус готовий, їм можна заправляти улюблені салати.

Зазначимо, що після приготування його можна зберігати в холодильнику протягом усього декількох діб.

Осінній смак щастя: Яблучний пиріг з корицею, який закохає у себе з першого шматка

субота, 13 вересень 2025, 19:06

Цей яблучний пиріг - справжнє втілення осіннього затишку. Він готується всього за годину, але здатен підкорити серце кожного, хто його скуштує. Аромат кориці, ніжна текстура тіста та соковиті яблука створюють десерт, який стане зіркою вашого столу, пер...

Все просто! Додайте цей вітамін у свій раціон і захистіть шкіру від небезпечної меланоми

субота, 13 вересень 2025, 18:45

Якщо ви часто перебуваєте на сонці, вас може хвилювати ризик розвитку меланоми - небезпечного раку шкіри. Але нове дослідження показує, що існує спосіб знизити цей ризик, який виходить за межі сонцезахисного крему, передають Патріоти України. У дослідж...