Значно полегшить життя! Як відчистити жир з силіконових форм для випікання - проста хитрість

Силіконові форми для випічки з часом покриваються шаром застарілого жиру і виглядають не дуже естетично, передають Патріоти України.

Аналогічні забруднення з’являються і на кулінарних пензликах. При цьому вода і миючий посуд не справляються з подібними забрудненнями.

Заощадливіі господині ніколи не викинуть засалене кухонне приладдя, а спробують «реанімувати» його. Повернути виробам колишній вигляд ще можна, якщо вдатися до маленької хитрості.

Для початку форми на 10 хв. відправляють у духовку, яку розігрівають до 180 °C. Потім вироби промивають і наносять на забруднені ділянки кашку, що складається з води та соди.

Форми залишають висихати, а потім залишиться тільки сполоснути їх у звичайній воді. Від забруднень не залишиться сліду.

Іноді силіконових формах утворюється білий наліт. Виникає він через вплив жорсткої води. Видалити наліт можна за допомогою оцту чи лимонної кислоти.

Форми потрібно замочити в 10% оцті або розчині лимонної кислоти приблизно на 30 хв. Потім залишиться добре промити вироби та просушити.

Але найефективніший спосіб видалити застарілий жир та бруд (і не тільки) допоможе кисневий порошок. Цей універсальний і нешкідливий засіб просто “маст-хев” для кожної госоподині.

Є секрет! Скільки хвилин варити яйця і навіщо додавати оцет

п’ятниця, 31 січень 2025, 11:28

Яйця – дуже смачний та цінний продукт, який має бути у раціоні кожного. Яйця найкраще їсти у вареному вигляді, але варити їх потрібно так, щоб жовток був рідким, це близько 3-4 хвилин варіння, передають Патріоти України. Редакція FoodOboz ділиться пора...

Ви будете здивовані! Чому в СРСР заборонили кетчуп

п’ятниця, 31 січень 2025, 9:32

На полицях магазинів бувшого Радянського союзу можна було знайти багато різноманітних соусів. Проте кетчупу серед них не було, передають Патріоти України. Більше того, кетчуп був навіть під забороною, а його назви забрані з усіх кулінарних книг. Чому с...