Знадобиться 30 хвилин! Як швидко замаринувати м’ясо на шашлик, щоб було соковите

Готуючи таку страву, як шашлик, найважливіше зробити вдалий маринад та обов’язково замаринувати м’ясо. Таким чином воно вийде соковите, м’яке та ніжне. Для маринаду можна використовувати цибулю, майонез, кефір чи навіть айран, передають Патріоти України.

Шеф-кухар Олександр Городнік (o_gorodnik) на своїй сторінці в Instagram розповів, як швидко замаринувати м’ясо на шашлик за 30 хвилин.

Секретний інгредієнт маринаду – ківі. У ньому, за словами кухаря, міститься велика кількість вітаміну С, який здатен швидко розщеплювати білок у м’ясі, роблячи його дуже ніжним.

Інгредієнти:

  • свинина – 1 кг
  • ківі – 1 шт
  • цибуля – 3 шт
  • сіль, перець
  • мінеральна вода – 0,5 л за бажанням

Спосіб приготування:

1. Спочатку потрібно порізати м’ясо середніми шматками не більші, ніж 50 г.

2. Подрібнити цибулю: соломкою чи кубиками.

3. Ківі можна також подрібнити, але краще змолоти його у блендері до стану пюре.

4. У зручній тарі потрібно змішати всі інгредієнти, посоливши та поперчивши м’ясо.

5.Маринувати 30-40 хвилин, після чого можна переходити до смаження м’яса.

Варто знати! У якій воді потрібно прати білий одяг, щоб вивести плями

понеділок, 9 червень 2025, 19:56

Білий одяг завжди дуже швидко забруднюється. Більшість із нас поспішає швидше вкинути його у гарячу воду і випрати, передають Патріоти України. Однак експертка з прання Кеті Робертс попередила, що високі температури можуть зробити пляму твердою і непри...

Теплі чи холодні: Ось якої температури мають бути яйця для випічки

понеділок, 9 червень 2025, 19:30

Кожен, хто коли-небудь займався випічкою, знає, що навіть найдрібніші деталі можуть вплинути на кінцевий результат. Однією з таких деталей є температура яєць. Часто в рецептах зазначено, що яйця повинні бути кімнатної температури, але чому це так важли...