Знадобиться 30 хвилин! Як швидко замаринувати м’ясо на шашлик, щоб було соковите

Готуючи таку страву, як шашлик, найважливіше зробити вдалий маринад та обов’язково замаринувати м’ясо. Таким чином воно вийде соковите, м’яке та ніжне. Для маринаду можна використовувати цибулю, майонез, кефір чи навіть айран, передають Патріоти України.

Шеф-кухар Олександр Городнік (o_gorodnik) на своїй сторінці в Instagram розповів, як швидко замаринувати м’ясо на шашлик за 30 хвилин.

Секретний інгредієнт маринаду – ківі. У ньому, за словами кухаря, міститься велика кількість вітаміну С, який здатен швидко розщеплювати білок у м’ясі, роблячи його дуже ніжним.

Інгредієнти:

  • свинина – 1 кг
  • ківі – 1 шт
  • цибуля – 3 шт
  • сіль, перець
  • мінеральна вода – 0,5 л за бажанням

Спосіб приготування:

1. Спочатку потрібно порізати м’ясо середніми шматками не більші, ніж 50 г.

2. Подрібнити цибулю: соломкою чи кубиками.

3. Ківі можна також подрібнити, але краще змолоти його у блендері до стану пюре.

4. У зручній тарі потрібно змішати всі інгредієнти, посоливши та поперчивши м’ясо.

5.Маринувати 30-40 хвилин, після чого можна переходити до смаження м’яса.

Дачникам на замітку! Як врятувати полуницю, у якої жовтіє листя

середа, 14 травень 2025, 6:56

Соковита, солодка і яскрава – саме такою ми уявляємо ідеальну полуницю на грядці. Але іноді замість очікуваних плодів з’являються тривожні ознаки – листя жовтіє та скручується. Основною причиною пожовтіння листя полуниці у весняно-літній період часто є...

Ви точно це купували! Названо найбільш шкідливий молочний продукт, який є в кожному магазині

середа, 14 травень 2025, 5:40

Дієтологи попереджають, що серед усього розмаїття молочної продукції є один продукт, який особливо шкодить здоров’ю, хоча присутній майже в кожному українському холодильнику. Про яку саме "молочку" йде мова, розповідає РБК-Україна (проект Styler), пере...