Знаючі господині не виливають воду після варіння яєць і не викидають шкаралупу: Як її використати

Більшість господинь зливає воду після варіння яєць в раковину, а шкаралупу викидають у смітник, але багато хто навіть не підозрює, що ці два інгредієнти можна застосувати з користю, передають Патріоти України.

Куди використовувати воду після варіння яєць

Ця рідина дуже багата органічним кальцієм, який надходить з яєчної шкаралупи. Вона може бути з користю використана для добрив кімнатних квітів і для рослин, які ростуть в саду або в городі. Кальцій, що міститься в яєчній шкаралупі, дуже здорово зміцнює коріння рослин і квітів. Крім того, яйця виділяють мінеральні солі, які дуже гарні для грунту.

Можна також протирати водою, в якій варилися яйця, листя рослин. Робити це рекомендується не частіше ніж один раз на місяць, і за умови, що вода не стояла у вас більше доби, інакше вона втратить свої корисні властивості.

Як використовувати яєчну шкаралупу

Даний "інгредієнт" широко використовується в різних сферах життєдіяльності людини. Продукт ефективно проявив себе в садівництві, в фермерстві та навіть в пранні.

Добриво з яєчної шкаралупи

Її можна додавати в грунт, де ростуть помідори, баклажани і перець. Кальцій, що міститься в яєчній шкаралупі, буде захищати рослини від млявості і равликів, які часто пожирають коріння і стовбур рослини, вбиваючи їх.

Кальцій - запорука краси волосся

При появі ламкості, випадання, тонкощі і хворобливого вигляду волосся рекомендується приймати по 1/3 ч.л. порошку з яєчних шкарлупок з двома капсулами риб'ячого жиру.

Є секрет! Як приготувати сирники, як у ресторані - пишні та високі

неділя, 23 лютий 2025, 11:07

Якщо ви хочете приготувати смачний, але корисний сніданок, вам варто звернути увагу на сирники. Ідеальний смак приготовленого сиру мало кого залишить байдужим, передають Патріоти України. Найчастіше основна складність полягає в тому, щоб приготувати пи...

Візьміть на замітку! Вчені назвали сніданок, який покращує роботу мозку

неділя, 23 лютий 2025, 10:44

Вчені з Університету Редінга назвали сніданок, який покращує роботу мозку. Дослідження показало, що ранкова трапеза повинна містити 50 грамів волоських горіхів, передають Патріоти України. Експерти запевняють, що споживання волоських горіхів, змішаних ...