Знаючі господині не виливають воду після варіння яєць і не викидають шкаралупу: Як її використати

Більшість господинь зливає воду після варіння яєць в раковину, а шкаралупу викидають у смітник, але багато хто навіть не підозрює, що ці два інгредієнти можна застосувати з користю, передають Патріоти України.

Куди використовувати воду після варіння яєць

Ця рідина дуже багата органічним кальцієм, який надходить з яєчної шкаралупи. Вона може бути з користю використана для добрив кімнатних квітів і для рослин, які ростуть в саду або в городі. Кальцій, що міститься в яєчній шкаралупі, дуже здорово зміцнює коріння рослин і квітів. Крім того, яйця виділяють мінеральні солі, які дуже гарні для грунту.

Можна також протирати водою, в якій варилися яйця, листя рослин. Робити це рекомендується не частіше ніж один раз на місяць, і за умови, що вода не стояла у вас більше доби, інакше вона втратить свої корисні властивості.

Як використовувати яєчну шкаралупу

Даний "інгредієнт" широко використовується в різних сферах життєдіяльності людини. Продукт ефективно проявив себе в садівництві, в фермерстві та навіть в пранні.

Добриво з яєчної шкаралупи

Її можна додавати в грунт, де ростуть помідори, баклажани і перець. Кальцій, що міститься в яєчній шкаралупі, буде захищати рослини від млявості і равликів, які часто пожирають коріння і стовбур рослини, вбиваючи їх.

Кальцій - запорука краси волосся

При появі ламкості, випадання, тонкощі і хворобливого вигляду волосся рекомендується приймати по 1/3 ч.л. порошку з яєчних шкарлупок з двома капсулами риб'ячого жиру.

Секрет досвідчених господинь! У чому замочити магазинну курку, щоб позбавитися шкідливих речовин

вівторок, 23 квітень 2024, 18:10

Багато хто знає, що м’ясо курей, вирощених на птахофабриках, містить гормони росту та антибіотики. Крім того, щоб тушки зберігалися довше, їх обробляють спеціальними консервантами. Щоб видалити шкідливі речовини з м’яса птиці, слід скористатися розсоло...

Діти оцінять! Шоколадні яйця до великоднього столу - рецепт, який точно здивує

вівторок, 23 квітень 2024, 17:44

Фудблогерка Валерія Велігура перед Великоднем порадила фоловерам спробувати приготувати шоколадні яйця до святкового столу, передають Патріоти України. «Повітряний шоколадний мус… Глазур з горішками… Такий десерт точно здивує ваших близьких», — ствердж...