Знаючі люди не заряджають смартфон до 100%: Чим це небезпечно

Багато людей звикли ставити на зарядку телефон ввечері перед сном. Ця звичка здається нешкідливою і дозволяє повністю зарядити смартфон до ранку, передають Патріоти України.

Експерт говорить, що зарядка пристрою протягом ночі може пошкодити акумулятор мобільного телефону, оскільки він буде перевантажений протягом багатьох годин навіть після досягнення 100%.

Чим загрожує зарядка телефону до 100%?

Деякі батареї можуть нагріватися вночі і споживати більше електроенергії. У більшість смартфонів варто літій-іонний акумулятора, який заряджається всього за кілька годин.

Протягом ночі ваш смартфон з часом розрядиться, а підключений пристрій буде заряджати акумулятор, поки він знову не досягне 100%. Згодом батарея зноситься, і це зменшить її термін служби.

Як правильно заряджати телефон?

Під час зарядки рекомендується використовувати оригінальний зарядний пристрій, наданий виробником мобільного телефону.

Щоб оптимально зарядити свій мобільний телефон, не потрібно залишати його включеним, поки він не досягне 100%. Слід також уникати розрядження батареї мобільного телефону. Також експерти радять не дозволяти заряду акумулятора смартфона опускатися нижче 20%.

Як правильно заряджати планшети і електронні книги?

Частий повний розряд також згубний для планшетів або електронних книг. Кожен такий розряд зменшує ресурс роботи акумулятораприблизно на 5%. Виробники акумуляторів для переносної електроніки рекомендують тримати рівень заряду 50%.

Також фахівці радять раз на місяць робити калібрування рівня заряду акумулятора його контрольованим повним розрядом аж до виключення пристрою і подальшим зарядом оригінальним зарядним пристроєм до 100%. При такому використанні акумулятор прослужить вам набагато довше, а пристрій завжди буде відображати правильний залишковий заряд акумулятора.

Все дуже просто! Як розігріти картопляне пюре, щоб зберегти смак страви

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:12

Досвідчені кухарі не рекомендують готувати картопляне пюре із запасом, оскільки наступного дня його практично неможливо подавати до столу. Смак страви стає зовсім не таким, як одразу ж після приготування. Якщо використовувати мікрохвильову піч, то це о...

Це справді працює! Експерти назвали овоч номер один, який регулює рівень цукру в крові

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:57

Можливо, ви вже неодноразово чули фразу обов’язково з'їжте всю броколі - і це зовсім не дивно. У цій дитячій пораді дійсно закладена частка правди, передають Патріоти України. Броколі відома своїми вражаючими перевагами для здоров’я. Вона не тільки ма...