Знають далеко не всі! Що не можна зберігати у ящику під духовкою

Майже кожна духовка має невеликий ящик під собою. Він не має жодного конкретного призначення, тому господарі та господині використовують його для зберігання різних речей, передають Патріоти України

Попри те, що шафа під духовкою не має нагрівального елементу, температура в ній може збільшуватись під час роботи духовки. Тому Better Homes & Gardens поділився списком речей, які краще туди не класти.

Зберігання деяких речей в ящику під духовою шафою може пошкодити меблі та навіть спровокувати пожежу.

Олія

Може здатися логічним зберігати олію під духовкою, щоб до неї було легко дістатися під час приготування страв. Але насправді це доволі небезпечно. Рослинні олії є легкозаймистими, тому висока температура або невеличка іскра легко можуть змусити їх спалахнути.

Дерев’яні дошки

Дерев’яні дошки для нарізання дуже погано переносять високі температури. Вони можуть щонайменше деформуватися та потріскатися, тому зберігати їх варто в прохолодному сухому місці.

Поліетиленова плівка

Поліетиленову плівку в жодному разі не можна зберігати під духовкою. Вона легко деформується, стискається або плавиться під дією високих температур.

Мийні засоби

Одними з найнебезпечніших предметів при неправильному зберіганні є засоби для чищення. Будь-який вміст аерозольного балончика, засіб для миття посуду, спирт та інші складові мийних засобів є легкозаймистими. Тому їх краще зберігати в прохолодному сухому місці з хорошою вентиляцією.

Рушники

Під час приготування їжі кухонні рушники часто контактують з жиром і олією. Навіть після прання та сушіння ці забруднення можуть зникнути не повністю та загорітися під дією високої температури.

Продукти

Якщо вам не вистачає місця в коморі, не використовуйте шафу під духовкою для зберігання продуктів. Борошно, цукор тощо, можуть легко спалахнути в умовах сильної спеки.

Алкоголь

Спиртні напої, особливо міцні, надзвичайно легкозаймисті, тому їх у жодному разі не можна зберігати в ящику під духовкою. Крім того, тепло погано впливає на смакові якості алкогольних напоїв.

Контейнери для зберігання харчових продуктів

Оскільки більшість контейнерів для зберігання харчових продуктів виготовлені з пластику, їх не можна зберігати в ящику під духовкою. Вони можуть деформуватися, розплавитися або навіть загорітися.

Все дуже просто! Як приготувати натуральний дезодорант для чутливої шкіри

четвер, 26 вересень 2024, 23:10

Існує безліч рецептів приготування натурального дезодоранту, але цей цікавий тим, що в ньому, на відміну від інших, взагалі не використовується харчова сода, яка може викликати подразнення шкіри, передають Патріоти України. На сторінці Herbal Academy р...

А ви це знали? Скільки потрібно рухатися, якщо у вас сидяча робота - дослідження вчених

четвер, 26 вересень 2024, 18:48

Вчені підрахували, скільки вправ потрібно робити в день, щоб "компенсувати" сидячу роботу. Згідно з дослідженнями, до 40 хвилин фізичної активності щодня є правильним обсягом, щоб збалансувати 10 годин сидіння на місці, передають Патріоти України. Щопр...