Знімаємо хімічний віск із фруктів: ТОП-4 дієві способи, які знають не всі

Ні для кого не секрет, що красиві, глянсові фрукти найчастіше привертають увагу покупців. Нанесення воску на фрукти дозволяє їм зберігатися довше під час транспортування. На жаль, для цього не завжди використовуються натуральний віск, передають Патріоти України.

Як очистити фрукти від воску

Секрети, завдяки яким ваші фрукти будуть чистими:

  1. необхідно вимити куплені фрукти чи овочі під теплою, чи гарячою водою — віск плавиться за підвищеної температури;
  2. для того, щоб липкий парафіновий шар відстав від плода, можна замочити його на кілька хвилин або годин (залежно від товщини шару);
  3. додатково очистити фрукти можна за допомогою щітки, губки чи простої тканини. Важливо, щоб до цього вони не використовувалися для миття посуду, тому що можуть залишитися хімічні компоненти;
  4. використовувати натуральні засоби, які відмиють восковий наліт із фруктів чи овочів. Найпопулярніший – харчова сода. Вона механічно впливає на шкірку, а також очищає її від бактерій та інших мікроорганізмів.

Однак після проведення процедур яблука, груші або персики можуть залишитися глянсовими. У такому разі з них можна зрізати шкірку. Від цього може постраждати зовнішній вигляд, але продукт стане безпечнішим.

Розставлено крапки над "і": При якій температурі правильно прати постільну білизну та рушники - не 40°C і не 60°C

неділя, 6 липень 2025, 18:15

Прання постільної білизни і рушників є невід’ємною частиною підтримки чистоти та гігієни у домі. Важливо не лише регулярно проводити цей процес, але й правильно обирати температуру прання, адже саме вона впливає на якість очищення, знищення бактерій, п...

Секрет ресторанної курки розкрито: Всього один інгредієнт - і м’ясо тане в роті

неділя, 6 липень 2025, 17:57

Куряча грудка - популярний вибір для здорових та швидких страв. Але часто після приготування вона виходить сухою, жорсткою та несмачною. Проте один простий трюк може змінити все - і ваша курятина буквально танутиме в роті, Патріоти України. Навіть при...