Зникнуть навіть сліди іржі! Замочіть виделки та ложки у простому розчині - і вони будуть сяяти як нові

Ложки та виделки можуть покритися брудом, кіркою залишків їжі або навіть слідами іржі. І найчастіше звичайні засоби для миття посуду не допомагають відмити ложки, виделки та ножі від тих забруднень. Однак це не означає, то час купувати нові столові прилади, адже є простий спосіб упорядкувати те, що є, передають Патріоти України.

Столові прилади, особливо з нержавіючої сталі або срібні, згодом можуть потемніти, якщо не використовуються щодня. Щоб виправити це, можна скористатися простим лайфхаком, для якого вам потрібні будуть три засоби, які є на кожній кухні.

Як швидко очистити ложки та вилки від бруду та іржі

Зазначимо, що цей спосіб підходить як для столових приладів зі срібла, так і для ложок та виделок із нержавіючої сталі.

Закип’ятіть два літри води, додайте дві столові ложки солі, стільки ж харчової соди та столову ложку лимонної кислоти. Усі ці інгредієнти перемішайте до повного розчинення. Потім замочіть посуд в розчині, що вийшов, на 30 хвилин. Після закінчення часу, акуратно протріть столові прилади чистим рушником.

Якщо прилади дуже брудні, можна додати до суміші ще 2 столові ложки гірчичного порошку. Однак у такому разі час замочування збільшиться до 50 хвилин.

Секрет досвідчених господинь! Навіщо обмазувати м’ясо медом перед запіканням

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:15

Перед викладанням сирого м’яса на сковороду або перед відправленням продукту в духовку кулінари зазвичай обробляють їжу. У більшості випадків мова йде про паніровку або маринування. Проте досвідчені господині знайшли ще один цікавий спосіб попередньої ...

Перевірте список! Люди з цими іменами проживуть довше своїх однолітків

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:53

Власники цих імен можуть дожити до ста років. За словами астрологів, їх носії часто входять до числа довгожителів, передають Патріоти України. Марк, Максим та Матвій — чоловіки з цими іменами народжуються під заступництвом Меркурія. Зірки обіцяють їм д...