Вранці кожна людина прокидається завдяки тому, що в організмі підвищується кортизол, який своєю чергою підвищує рівень цукру. Правильний сніданок має складатися зі збалансованого набору продуктів, які не піднімуть цукор ще вище, передають Патріоти України з посиланням на Instagram нутриціолога Віри Курин.
Корисні каші на сніданок
Експерт розповіла, що вибирати потрібно крупи із низьким глікемічним індексом.
Глікемічний індекс - показник, яким оцінюється швидкість потрапляння глюкози в кров.
Чим вище цей показник, тим швидше глюкоза потрапляє у кров і тим різкішим буде стрибок її рівня.
За словами нутриціолога, найкраще для сніданку підходить:
Які крупи не промивати перед варінням
Існує перелік круп, які не потрібно промивати перед приготуванням. До них входять:
Однак, якщо ви вирішили приготувати пшоно, рис, перловку, гречку, сочевицю, горох або нут, їх потрібно обов'язково промити водою перед тим, як засипати до каструлі.
Якщо у вас не має алергії, кисломолочні продукти, особливо кефір та йогурт, можуть бути корисними для кишківника. А при непереносності лактози також є шанс знайти альтернативу, але краще попередньо проконсультуватися з гастроентерологом, передають Патр...
Бобові (квасоля, сочевиця, арахіс, нут, горох) багаті білками, що допомагають шкірі регенерувати і довше залишатися молодою. Про користь бобових у раціоні розповіла дієтологиня Оксана Скіталінська, передають Патріоти України. За її словами, бобові мают...