
Вчені відкрили нову дивовижну властивість яблук, яка може змінити наше уявлення про користь цього фрукта, передають Патріоти України з посиланням на ТСН.
Науковці довели, що регулярне вживання яблук не тільки сприяє поліпшенню травлення і зміцненню імунної системи, а й позитивно впливає на роботу мозку, зокрема поліпшує когнітивні функції.
Експерти зазначають, що це завдяки антиоксидантним сполукам – флавоноїдам, які містяться в яблуках. Саме вони сповільнюють старіння мозку, бо здатні омолоджувати увесь організм на клітинному рівні. Також регулярне вживання яблук знижує ризик розвитку нейродегенеративних захворювань – деменції та хвороби Альцгеймера.
Ще один важливий компонент, який міститься у яблуках, це кверцетин – потужна антиоксидантна сполука, яка сприяє захисту нервових клітин від окиснювального стресу. Також аромат яблук може чинити заспокійливу дію, допомагаючи знизити рівень тривожності.
Науковці закликають з’їдати хоча б одне яблуко на день, це допоможе підвищити концентрацію та зміцнити пам’ять.
Мультиварка стала справжнім порятунком для тих, хто хоче швидко приготувати вечерю без зайвого клопоту. Вона зручна, економить час і дозволяє просто закласти інгредієнти, обрати програму і дочекатися готової страви. Але є продукти, які категорично не в...
Неприємний запах у холодильнику - поширена проблема, яка з часом з’являється навіть у нових приладах. Причиною часто стають залишки їжі з сильним ароматом або продукти, що зберігаються без кришки. Навіть після миття полиць запах може швидко повернутися...