Знижують тиск і не тільки! Ось чому треба їсти огірки щодня

Це дієтичний овоч, який насичує наш організм вологою, рослинною клітковиною, вітамінами й антиоксидантами, передають Патріоти України.

Розповідаємо, яка користь огірків для здоров’я і чому лікарі рекомендують їсти їх щодня.

Які 7 корисних властивостей огірків: навіщо їх їсти щодня

  • Підтримують здоров’я кісток. Огірки містять вітамін К, який зміцнює кісткову тканину і є будівельним матеріалом для неї. Один огірок містить до 40% добової норми вітаміну К для організму людини.
  • Освіжають дихання. Овоч містить фітохімічні речовини та воду, тому здатен забезпечити свіжість ротової порожнини. Оскільки досить часто сухість у роті викликає неприємний запах, а огірки завдяки воді у своєму складі вирішують цю проблему.
  • Знижують артеріальний тиск. У 2017 році було проведено дослідження, в якому взяли участь люди похилого віку, які мали проблеми з тиском. Учасники експерименту кожного дня випивали сік з одного огірка, що допомогло їм унормувати високий кров’яний тиск.
  • Нівелюють ризик захворювання на діабет ІІ типу. Огірки мають низький глікемічний індекс, тому захищають організм від появи діабету ІІ типу. Але варто враховувати, що для тих, хто у групі ризику, буде корисним відмовитися від червоного м’яса та вуглеводів.
  • Зволоження організму. Щоб відновити водний баланс в організмі, можна їсти огірки, які здатні підвищити рівень зволоження та належне функціонування всіх систем нашого тіла, особливо у спеку.
  • Допомагають швидше схуднути. Завдяки вмісту води огірки дуже ситні, тому їх споживання забезпечить тривале насичення. Таким чином зменшиться споживання калорій, що посприяє швидшому схудненню.
  • Допоможуть уникнути закрепів. Овочі містять велику кількість рослинної клітковини та води, тому вони допомагають уникнути запорів. Огірки можна додавати у салати, заправлені оливковою олією, що збільшить їхню користь в рази.

А ви це знали? Чим замінити цукор під час приготування варення = три натуральні альтернативи

субота, 6 липень 2024, 21:30

Зазвичай, під час приготування варення кількість використаного цукру приблизно дорівнює кількості сировини, з якої воно виготовляється. Однак, є й інші натуральні замінники, які можуть стати чудовою альтернативою, передають Патріоти України. Чим можна ...

Який інгредієнт потрібно додати в тісто, щоб приготувати млинці з дірочками

субота, 6 липень 2024, 21:12

Далеко не завжди хочеться ласувати щільними млинцями, тому господині експериментують із текстурою цієї популярної страви. передають Патріоти України. Багатьом подобається, коли млинці виходять мереживними та тоненькими, оскільки вони буквально тануть у...