"Золоті правила"! Як зберегти фрукти та овочі свіжими якомога довше

Досі відвідуєте продуктові магазини частіше, ніж хотілося, тому що овочі і фрукти у вашому холодильнику псуються надто швидко? Тоді дочитайте до кінця, передають Патріоти України.

Фудблогерка Емі Кросс у своєму Instagram поділилась чудовим лайфхаком зі збереження продуктів у холодильнику. Дотримуючись цих золотих правил, ви будете відвідувати продуктові магазини набагато рідше, адже фрукти та овочі зберігатимуться тижнями.

Після повернення з магазину Кросс витрачає близько 30 хвилин на миття всіх фруктів, овочів та зелені. Спочатку вона промиває їх під холодною водою протягом двох хвилин, змиваючи всі залишки бруду. Далі продукти слід замочити у розчині оцту та води і залишити нам протягом 15-20 хвилин, щоб вбити спори плісняви. Єдине, що залишається зробити – це витерти насухо та покласти до холодильника.

З авокадо, лимонів, та інших овочів, обов’язково слід знімати наклейки. А перець, листя салату, огірки та картоплю промивати окремо від решти продуктів. Листя салату після промивання необхідно просушити у спеціальному приладі.

Коли цей процес завершено, залишаємо продукти на столі протягом 2-3 годин, щоб вони остаточно висохли. Найкраще викласти їх на кухонні рушники. Після цього, складаємо всі продукти у холодильник.

Зовсім не гречка! Названо найкориснішу кашу, яка дивує своїми властивостями

неділя, 28 грудень 2025, 11:57

Ми звикли вважати, що вівсянка - еталон здорового сніданку. Гречка - це база здорового харчування для всіх. Але є крупа, яка за низкою показників її перевершує, передають Патріоти України. Йдеться про перловку — оброблений ячмінь, що зберігає максимум ...

Це вражає! Чому наш настрій починається у кишківнику та до чого тут вогонь - наукові факти

неділя, 28 грудень 2025, 11:39

Коли наші далекі предки вперше навчилися користуватися вогнем і готувати їжу, вони не просто зробили вечерю теплішою. Вони запустили процес, який змінив форму тіла, розмір мозку та, можливо, навіть наш емоційний світ. Про це розповіло видання Psycholog...