Зовсім не опудало! Чим відлякати птахів з города, щоб не клювали грядок

Тільки посіяли грядки, а птахи вже тут, як тут. Це знайомо кожному городнику. Як же відлякати пернатих з города, читайте у подробицях, передають Патріоти України.

Подробиці

Багато хто звик ставити опудало на городі, але птахи чомусь не звертають на нього уваги. Можуть сидіти поруч й викльовувати насіння з грядок. Є більш дієві способи, щоб відлякати пернатих.

Спробуйте на грядках натягнути нитки білого та чорного кольору, птахи лякаються їх й не підлітають до грядки. Але нитка повинна бути обов’язково №10. Колись вчені проводили експеримент з нитками й довели, що цей спосіб працює.

Також можна поставити вертушки, які вирізають зі звичайних пластикових пляшок, або зробити брязкальця, які відлякуватимуть пташок своїм звуком. А ще ставлять кілочки уздовж грядки, натягують нитку, а на нитку нав’язують шматочки білої тканини. На вітрі тканина розвівається, як прапорці й птахи бояться підлітати.

Намалюйте на білому картоні велике чорне око й причепіть його до кілка або на нитку, щоб розвівалося на вітрі. Птахи боятимуться його.

Гарантія щастя? Названо оптимальний вік для одруження з найменшим ризиком розлучення

вівторок, 19 березень 2024, 6:30

Тільки з віком партнери починають розуміти, чого хочуть від життя, завдяки чому у них виникає стійка перспектива зберегти шлюб надовго, передають Патріоти України. Як пише видання Joe, психотерапевтка Лорі Готліб вважає, що оптимальним віком для одруже...

Сподіватися можна лише на диво? Чому здібні люди не досягають успіху та грошей

вівторок, 19 березень 2024, 6:09

Є люди талановиті, добрі, справедливі, розумні, здатні на любов і великі справи. Але їхнє життя минає непомітно. І нічого вони не досягають. Нічого особливого, інформує Ukr.Media, передають Патріоти України. Ці люди — як закрита сторінка у соціальній м...