Зручно, але небезпечно: Ось чому не можна ставити мікрохвильовку на холодильник

Мікрохвильова піч стала невід'ємною технікою на кухні багатьох українців, але часто постає питання - як її правильно розмістити, передають Патріоти України.

Найчастіше, мікрохвильовку ставлять на холодильник. Таким чином можна вбити відразу двох зайців - заощадити місце на кухні і спростити собі приготування, оскільки мікрохвильова піч буде у вас завжди під рукою. Але не все так просто, як здається на перший погляд.

Чому мікрохвильовку не можна ставити на холодильник?

Відстань від мікрохвильовки до стелі має бути не менше 20 см. Це необхідно для правильної вентиляції кухонних приладів. Якщо стелі в квартирі низькі, то краще відмовитися від цієї ідеї.

Все може закінчитися ремонтом. Багато холодильники вібрують в активній фазі, що шкідливо, як для них, так і для мікрохвильовок. Для останніх така вібрація загрожує зниженням терміну експлуатації внутрішніх деталей, а для холодильників – подряпинами, які буде залишати на ньому мікрохвильовка.

Часте використання мікрохвильовки, в тому числі і для приготування їжі, призводить до пошкодження компресора холодильника. Це відбувається через регулярне нагрівання його стінок, коли мотор змушений працювати більше, щоб забезпечити холод всередині камер.

ТОП-5 помилок у зберіганні та приготуванні м’яса, які допускають майже всі господині

субота, 20 квітень 2024, 11:15

М’ясо є дорогим продуктом, який, на жаль, дуже легко зіпсувати неправильним приготуванням або зберіганням. У результаті м’ясо може повністю втратити свої унікальні смакові якості, а то й зовсім пропасти, передають Патріоти України. 1.Заморожувати цілі...

Доступні всім! Дієтолог назвав продукти та напої, які підтримують здоров'я печінки

субота, 20 квітень 2024, 10:57

Печінка відповідає за багато процесів в організмі: від виробництва білків, холестерину та жовчі до зберігання вітамінів, мінералів і запасів енергії у вигляді глікогену. Вона також розщеплює токсини, такі як алкоголь, ліки та природні побічні продукти ...