
Щоб вибрати солодкий мандарин, потрібно звернути увагу на кілька чинників, а саме - колір, а також вагу фрукта і товщину шкірки. Важливо - уникати зелених плям біля "хвостика", м'яких або зморщених фруктів, а також легких мандаринів, які, швидше за все, сухі всередині. Зверніть увагу на сорти, такі як Клементин (маленькі, без кісточок, солодкі), передають Патріоти України.
Редакція FoodOboz ділиться корисними порадами, як правильно вибрати солодкі та смачні мандарини.
На що звертати увагу при виборі
Вага
Важкий для свого розміру мандарин означає, що він соковитий. Легкий – швидше за все, сухий.
Колір
Яскравий, рівномірно помаранчевий. Зелені плями можуть свідчити про недозрілість.
Аромат
Сильний, солодкий цитрусовий запах. Відсутність запаху — поганий знак.
Шкірка
Має бути пружною і не надто щільною, але не м'якою і не зморщеною. У деяких солодких сортів (як марокканські) вона пухка і легко знімається, але не повинна відвалюватися, як у перезрілих.
Форма і розмір
Маленькі, приплюснуті мандарини часто солодші, наприклад, за "Клементину"
Кісточки
Чим менше кісточок, тим солодший мандарин (Клементини зазвичай без кісточок).
Плодоніжка і листя
Зелене, свіже листя і біла плодоніжка — ознака свіжості, а сухе і коричневе — навпаки
Кардіологи назвали напій, який варто пити щодня для підтримки здоров’я серця - зелений чай. За словами фахівців, він багатий на антиоксиданти, що зменшують запалення в організмі, покращують стан судин і можуть допомогти знизити артеріальний тиск, перед...
Коньяк - це міцний напій із насиченим смаком, тому закуски до нього обирають так, щоб вони підкреслювали аромат і не перебивали його. Тому деякі продукти їсти у поєднанні з коньяком не можна, передають Патріоти України. Наприклад, часто на застіллях лю...