Молода картопля - це не лише смачно, а й корисно. Він містить багато вітамінів, білки, вуглеводи, антиоксиданти, залізо, маній, фосфор, кальцій, практично не містить жирів. У молодій картоплі менше крохмалю, тому корисніше за старий, передають Патріоти України.
Однак важливо знати хитрощі, за допомогою яких ви принесете з ринку чи магазину додому саме корисну молоду картоплю. Саме такими хитрощами разом із "Новини Смачно" з вами й поділимося.
Вибирати картоплю потрібно уважно, дивитись на колір. Картопля має бути твердою, сухою, без слідів та пошкоджень.
У молодої картоплі тонка шкірка, напівпрозора та ніжна. Шкірка не повинна лущитися, вона повинна легко зніматися при натисканні на неї пальцем.
Також молода картопля може містити нітрати. Якщо при натисканні нігтем на неї сочиться волога – у картоплі багато нітратів.
Для збереження корисних вітамінів рекомендують вибирати картоплю середнього розміру. У великій картоплі корисностей менше.
Важливо: завжди викидайте картоплю із зеленими плямами. Такі плями містять отруйну речовину – соланін, він призводить до отруєння організму.
Часто після душу рушник має неприємний вологий запах, що виникає через цвіль - грибок, який розвивається у вологому середовищі. І навіть регулярне прання не завжди позбавляє від цієї проблеми, передають Патріоти України. Однак не поспішайте викидати ру...
Ми звикли думати, що найкращий спосіб зберегти мозок у формі - це здоровий сон, правильне харчування чи розв’язування кросвордів. Але нові дослідження доводять: пухнасті улюбленці впливають на мозок не гірше за тренування чи суперфуди, передають Патріо...