Звертайте увагу на колір: Як вибрати корисну молоду картоплю

Молода картопля - це не лише смачно, а й корисно. Він містить багато вітамінів, білки, вуглеводи, антиоксиданти, залізо, маній, фосфор, кальцій, практично не містить жирів. У молодій картоплі менше крохмалю, тому корисніше за старий, передають Патріоти України.

Однак важливо знати хитрощі, за допомогою яких ви принесете з ринку чи магазину додому саме корисну молоду картоплю. Саме такими хитрощами разом із "Новини Смачно" з вами й поділимося.

Як вибрати корисну молоду картоплю

Вибирати картоплю потрібно уважно, дивитись на колір. Картопля має бути твердою, сухою, без слідів та пошкоджень.

У молодої картоплі тонка шкірка, напівпрозора та ніжна. Шкірка не повинна лущитися, вона повинна легко зніматися при натисканні на неї пальцем.

Також молода картопля може містити нітрати. Якщо при натисканні нігтем на неї сочиться волога – у картоплі багато нітратів.

Для збереження корисних вітамінів рекомендують вибирати картоплю середнього розміру. У великій картоплі корисностей менше.

Важливо: завжди викидайте картоплю із зеленими плямами. Такі плями містять отруйну речовину – соланін, він призводить до отруєння організму.

Все дуже просто! Як приготувати натуральний дезодорант для чутливої шкіри

четвер, 26 вересень 2024, 23:10

Існує безліч рецептів приготування натурального дезодоранту, але цей цікавий тим, що в ньому, на відміну від інших, взагалі не використовується харчова сода, яка може викликати подразнення шкіри, передають Патріоти України. На сторінці Herbal Academy р...

А ви це знали? Скільки потрібно рухатися, якщо у вас сидяча робота - дослідження вчених

четвер, 26 вересень 2024, 18:48

Вчені підрахували, скільки вправ потрібно робити в день, щоб "компенсувати" сидячу роботу. Згідно з дослідженнями, до 40 хвилин фізичної активності щодня є правильним обсягом, щоб збалансувати 10 годин сидіння на місці, передають Патріоти України. Щопр...