Молода картопля - це не лише смачно, а й корисно. Він містить багато вітамінів, білки, вуглеводи, антиоксиданти, залізо, маній, фосфор, кальцій, практично не містить жирів. У молодій картоплі менше крохмалю, тому корисніше за старий, передають Патріоти України.
Однак важливо знати хитрощі, за допомогою яких ви принесете з ринку чи магазину додому саме корисну молоду картоплю. Саме такими хитрощами разом із "Новини Смачно" з вами й поділимося.
Вибирати картоплю потрібно уважно, дивитись на колір. Картопля має бути твердою, сухою, без слідів та пошкоджень.
У молодої картоплі тонка шкірка, напівпрозора та ніжна. Шкірка не повинна лущитися, вона повинна легко зніматися при натисканні на неї пальцем.
Також молода картопля може містити нітрати. Якщо при натисканні нігтем на неї сочиться волога – у картоплі багато нітратів.
Для збереження корисних вітамінів рекомендують вибирати картоплю середнього розміру. У великій картоплі корисностей менше.
Важливо: завжди викидайте картоплю із зеленими плямами. Такі плями містять отруйну речовину – соланін, він призводить до отруєння організму.
Додавати лимон у каву може здаватися незвичним, але ця проста комбінація має помітний ефект на травлення, передають Патріоти України. Кофеїн і лимонна кислота стимулюють роботу кишечника, допомагаючи природньому перетравленню їжі. Все більше людей почи...
Більшість із нас тягнеться до чашки кави відразу після пробудження. Але чи дійсно це найкраща ідея, передають Патріоти України. Чи допомагає кава засвоювати сніданок, чи навпаки — викликає печію та дискомфорт у шлунку? Дослідження показують, що вживан...