Зв'язок між розумом і тілом має особливе значення: Вчені пояснили, що є ключем до схуднення

Зниження ваги може вимагати не лише правильного харчування та регулярної фізичної активності. Виявляється, важливим чинником у цьому процесі є також психічне здоров'я та усвідомленість, передають Патріоти України.

Згідно з результатами, опублікованими в журналі Frontiers in Endocrinology, дослідники підкреслили, що емоційна підтримка та усвідомлення суттєво зменшують випадки переїдання. На прикладі 42 учасників, більшість з яких були жінками з індексом маси тіла понад 40, дослідники створили безпечні умови, де учасники могли вільно обговорювати свої проблеми протягом 10 тижнів схуднення, пише eatthis.com.

"Ми прагнули пояснити пацієнтам взаємозв’язок між психічним станом та вагою. Наша мета полягала в тому, щоб учасники краще розуміли свої щоденні труднощі та знаходили відповідні стратегії для їх подолання", – зазначила керівник дослідження Тріне Тетлі Ейк-Нес.

Результати показали, що учасники почали краще усвідомлювати, які мисленнєві й поведінкові шаблони провокують їх на переїдання.

"Ми зафіксували зменшення випадків переїдання на 30% та значне покращення емоційного стану, включаючи зменшення тривожності, депресії та роздратованості. Учасники також повідомили про значне зменшення соціальних обмежень", – підкреслила Ейк-Нес.

Дієтолог та доктор Кейт-Томас Аюб говорить, що емоційна підтримка дійсно може допомогти не тільки у схудненні, але й у підтримці досягнутої ваги. Для тих, хто прагне контролювати своє харчування та схуднення, доктор Аюб рекомендує звернути увагу на своє харчове середовище. Важливо проаналізувати не лише домашні умови, але й ставлення до їжі протягом дня: "Неможливо змінити ситуацію, доки ви не зрозумієте, як саме харчуєтеся зараз". Він також радить вести журнал "їжа-емоції", щоб визначити, які обставини спричиняють переїдання.

Тим часом дієтолог Моргін Клер додає: "Хоча перший крок – це усвідомлення психологічних бар’єрів на шляху до зниження ваги, не кожен зможе це зробити самостійно. У такому випадку може знадобитися професійна допомога, наприклад, психотерапевта або дієтолога".

Це така смакота! Ніжна куряча печінка в сметані з цибулею і морквою

вівторок, 27 серпень 2024, 8:13

Приготуйте таку печінку і будь-який гарнір буде неймовірно смачним, ситним та корисним. Соковитість печінки у такому варіантові просто зашкалює. Класичне поєднання продуктів, однак досконалий смак, передають Патріоти України. Для приготування треба взя...

Є секрет! Як зберігати відкриту томатну пасту до 6 місяців

вівторок, 27 серпень 2024, 7:12

Якщо ви з тих, хто бере з банки томатної пасти 1-2 ложки, а потім викидає, бо вона псується, то ці поради вам у допомогу! Більше жодна крапля томатної заготівлі не пропаде, передають Патріоти України. Порада 1. Після того, як використали частинку томат...