Звичайна чашка чорної кави може бути не лише способом прокинутися зранку, а й захищати від серйозної недуги, яка щороку вражає мільйони людей - цукрового діабету 2 типу, передають Патріоти України.
Нове міжнародне дослідження, проведене за участю південнокорейських учених, показало, що вживання 3–5 чашок кави на день суттєво знижує ризик розвитку хвороби. Йдеться як про звичайну, так і про каву без кофеїну.
Учені проаналізували дані зі 149 досліджень і зосередилися на п’яти типах гідроксикоричних кислот, що містяться в каві. Ці сполуки мають:
За словами дослідників, у людей, які регулярно п’ють каву, ризик розвитку діабету 2 типу зменшується на 20–30%. Чжаопін Лі, професорка медицини з Каліфорнійського університету, в коментарі виданню Healthline заявила:
«Чорна кава — це просто зерна та гаряча вода. Вона містить до 200 сполук, і багато з них мають очевидну користь для здоров’я».
Мерилін Тан, викладачка медичного факультету Стенфорда, зазначає:
«Ці результати важко ігнорувати. Особливо цікаво, що користь не залежить від наявності кофеїну — отже, справа у самих сполуках кавових зерен».
Тож якщо ви шукаєте просту звичку, яка допоможе зберегти здоров’я — додайте чашку якісної кави до свого ранку. Але, як завжди, все добре — в міру.
У світі здорового харчування багато хто вважає, що продукти з маркуванням низькожирний, корисний або натуральний автоматично допомагають підтримувати вагу. Проте експерти британської клініки з питань схуднення Optimal You застерігають: не всі такі прод...
Суп часто варять у великій кількості, щоб вистачило на довше і не доводилося готувати щодня. Але мало хто замислюється, скільки часу ця страва може залишатися безпечною для вживання. Неправильне зберігання або надто довгий термін у холодильнику можуть ...