Звичайна чашка чорної кави може бути не лише способом прокинутися зранку, а й захищати від серйозної недуги, яка щороку вражає мільйони людей - цукрового діабету 2 типу, передають Патріоти України.
Нове міжнародне дослідження, проведене за участю південнокорейських учених, показало, що вживання 3–5 чашок кави на день суттєво знижує ризик розвитку хвороби. Йдеться як про звичайну, так і про каву без кофеїну.
Учені проаналізували дані зі 149 досліджень і зосередилися на п’яти типах гідроксикоричних кислот, що містяться в каві. Ці сполуки мають:
За словами дослідників, у людей, які регулярно п’ють каву, ризик розвитку діабету 2 типу зменшується на 20–30%. Чжаопін Лі, професорка медицини з Каліфорнійського університету, в коментарі виданню Healthline заявила:
«Чорна кава — це просто зерна та гаряча вода. Вона містить до 200 сполук, і багато з них мають очевидну користь для здоров’я».
Мерилін Тан, викладачка медичного факультету Стенфорда, зазначає:
«Ці результати важко ігнорувати. Особливо цікаво, що користь не залежить від наявності кофеїну — отже, справа у самих сполуках кавових зерен».
Тож якщо ви шукаєте просту звичку, яка допоможе зберегти здоров’я — додайте чашку якісної кави до свого ранку. Але, як завжди, все добре — в міру.
Багато продуктів у нашому раціоні містять прихований цукор, навіть якщо вони здаються здоровими. Часте вживання таких продуктів може спричинити набір ваги, проблеми з зубами і енергетичні спади, передають Патріоти України. Найпоширеніші продукти з прих...
Регулярне вживання чаю може бути доступним способом знизити ризик раку печінки, особливо для людей із груп підвищеного ризику, передають Патріоти України. Дослідження, опубліковане в журналі Nutrients, охопило близько 2 тисяч пацієнтів з раком печінки ...