Зимовий відпочинок - це важливо. Вчасно зробіть ПЛР-тест

​Перед новорічними святами відновили роботу українські гірськолижні курорти. Але щоб потрапити туди на відпочинок, туристи повинні виконати вимоги, обумовлені пандемією та карантином.

Наприклад, у правилах перебування на території курортної зони Буковель зазначено, що зупинятися в готелях і кататися дозволятимуть лише гостям, які пройшли повний курс вакцинації. Невакциновані громадяни отримають право відпочивати в горах, лише якщо здадуть ПЛР-тест на коронавірус і матимуть довідку з негативним результатом.

Чому встановили обмеження?

Головне призначення цих заходів – стримати розповсюдження SARS-CoV-2. Такі правила почали активно впроваджувати в усіх регіонах України ще восени, коли стався черговий сплеск захворюваності.

За рішенням уряду з кінця жовтня 2021 р. дозвіл на проїзд в міжобласному громадському транспорті надається всім, хто зробив щеплення від коронавірусу. Люди, які не встигли вакцинуватись, займають місця відповідно до придбаних квитків лише за наявності негативного аналізу на ковід. Термін дії довідки – 3 доби з моменту тестування.

Аналогічні правила поширюються й на відвідування громадських місць: торговельно-розважальних центрів, кінотеатрів, магазинів, закладів громадського харчування та курортів.

Які умови виїзду на відпочинок за кордон?

Для закордонної поїздки на відпочинок теж потрібно мати довідку про отримання двох доз вакцини або ж про негативний тест на ковід у Києві. Здавати аналіз невакцинованим особам потрібно не раніше, ніж за 48-72 години до прибуття на кордон (точні дані з цього питання можна отримати в посольстві держави, до якої ви будете їхати).

Довідка про тестування має бути:

  • надрукованою на бланку затвердженого на міжнародному рівні зразка;
  • перекладеною на англійську мову;
  • доповненою QR-кодом, за яким можна отримати інформацію про лабораторію, що видала документ.

Безкоштовний англомовний переклад результатів дослідження пропонує своїм клієнтам лабораторія «Меділабс». Відділення цього діагностичного закладу є в Києві, Вінниці, Хмельницькому та деяких інших містах.

Чому саме метод ПЛР вважається найбільш точним?

Достовірність результатів, яку гарантує ця методика, складає майже 100 %, оскільки дослідження виявляє генетичний матеріал вірусу (РНК) в організмі пацієнта. Тест може помилитися, якщо пацієнт до нього заздалегідь не підготувався.

Проходити обстеження можна навіть тоді, коли симптоми захворювання ще не з'явилися. Якщо мав місце контакт із хворим на COVID-19, записуватись на діагностику шляхом полімеразної ланцюгової реакції можна вже через тиждень.

Як зареєструватися на обстеження?

Максимально швидка реєстрація – у лабораторії «Меділабс». Якщо вам зручно, можете записатися на процедуру в телефонному режимі. А якщо ви активний користувач інтернету, можете завітати на сайт закладу і заповнити реєстраційну форму.

Живої черги в лабораторії немає. Керівництво й персонал дбають про здоров'я й безпеку клієнтів.

Як довго чекати на відповідь?

Більшість лабораторій пропонують своїм пацієнтам готовий висновок через 24-48 годин після забору біологічного матеріалу.В «Меділабс» вам видадуть результат всього за 6 годин. Додаткової платити за терміновість не потрібно.

На сайті лабораторії можна ознайомитися з вартістю послуг перед тим, як записатись на тест на коронавірус (Київ): ціна кожного дослідження, зазначена в прайсі, є остаточною. Заклад не практикує доплат за забір біоматеріалу.

Ви будете здивовані! Навіщо кухарі додають у м’ясний фарш звичайний лід

четвер, 28 березень 2024, 15:13

Головне, чого намагаються досягти кухаря при смаженні котлет, є соковитість, а допомогти в цьому може звичайний лід. Сам собою фарш зіпсувати складно, передають Патріоти України. Достатньо пропустити через м’ясорубку свиняче та яловиче м’ясо. Але, на ж...

Родина буде у захваті! Що додати в терту картоплю для дерунів, щоб отримати смачнішу страву

четвер, 28 березень 2024, 14:12

Деруни - це страва, за приготування якої господині беруться досить часто. Багато професійних кулінарів не бояться експериментувати з цією стравою і часом знаходять настільки вдалі інгредієнти, що використовують їх і надалі. Існує один несподіваний комп...