1 березня 2014 року: Журналіст нагадав, що Росія зробила з Україною в цей день

Саме 1 березня 2014 року Рада Федерації РФ дозволив російському президенту Володимиру Путіну розпочати війну з Україною.

Роман Цимбалюк

Відомий український журналіст Роман Цимбалюк нагадав про знакову дату, яку багато хто вважає початком російсько-української війни. У своєму телеграм-каналі Цимбалюк нагадав, що саме 1 березня Рада Федерації Росії дала дозвіл російському президенту Володимиру Путіну розпочати війну з Україною, передають Патріоти України.

"Ніколи не забувати! 1 березня 2014 года!" - написав Цимбалюк і прикріпив до свого посту матеріал агентства УНІАН від 1 березня 2014 року.

Тоді в другій половині дня російські сенатори проголосували за дозвіл про введення армії на територію України. Російська влада були в люті після повалення режиму Віктора Януковича і почала наступ на Україну відразу в кількох напрямах. Першим пішла окупація Криму, після чого відбулося російське вторгнення на Донбас.

Однак Москва вирішила діяти ухильно і початку гібридну війну проти України, поставляючи зброю і боєприпаси парамілітарним групам, які прибули з Росії. Також були перекинуті регулярні частини російської армії, однак на офіційне військове вторгнення Росія не наважилася.


"Виступаю за відкриття цієї дискусії": Макрон запропонував ідею використання французьких ядерних боєголовок для захисту ЄС від Росії

неділя, 28 квітень 2024, 16:53

Президент Франції Емманюель Макрон заявив, що готовий обговорити використання французьких ядерних боєголовок для захисту Європи від загроз з боку Росії. Про це повідомляє Politico, передають Патріоти України. "Я виступаю за відкриття цієї дискусії, яка...

"Ворог має тактичні успіхи": Сирський підтвердив втрату трьох сіл поблизу Авдіївки

неділя, 28 квітень 2024, 16:29

Головнокомандувач ЗСУ генерал Олександр Сирський визнав, що ситуація на фронті загострилась. Детальніше про події на передовій він розповів у своєму Telegram, передають Патріоти України. За словами головкома, намагаючись захопити стратегічну ініціативу...