10 років за збитки державі та ризик життю українських вояків: ДБР звинувачує ексвисокопосадовця Міноборони у закупівлі неякісної техніки на мільйони

Слідчі Державного бюро розслідувань повідомили про підозру колишньому директору Департаменту Міноборони України, який закупив неякісну техніку на понад 8,7 млн гривень, йдеться у повідомленні пресслужби відомства, зазначають Патріоти України.

Повідомлено, що посадовець, зловживаючи владою, закупив так звані антиснайперські системи.

«Експертиза встановила, що прилади непридатні для використання у Збройних Силах України. Вони містили демаскуючі елементи, що становило загрозу для життя та здоров’я військовослужбовців під час використання зазначених приладів у бойових умовах» – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що прилади не відповідають потребам закупівлі, через що державі було завдано збитків на понад 8,7 млн гривень.

У разі доведення вини йому загрожує позбавлення волі на строк від семи до десяти років.

Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює Офіс Генерального прокурора, оперативний супровід – СБУ.

Полковник ЗСУ обвинувачений у розкраданні палива

Варто нагадати, що полковника Центрального управління забезпечення пально-мастильними матеріалами Тилу Командування Сил логістики ЗСУ судять за розкрадання пального.

Слідчі Територіального управління ДБР Києва завершили розслідування щодо вказаного військовослужбовця.

Він входив до складу організованої злочинної групи, яка заволоділа пальним для ООС на мільйони гривень. Через це державі завдано збитків на суму понад 1,7 млн гривень.

Затримання злочинної групи за розкрадання палива ЗСУ

Він обвинувачується у заволодінні військовим майном, вчиненим повторно, у складі організованої злочинної групи, в умовах особливого періоду, крім воєнного стану (ч. 3 ст. 28, ч. 3 ст. 410 КК України). У разі доведення вини військовому загрожує до 12 років позбавлення волі.

Запросив особисто Зеленський: Папа Римський на саміті миру може зустрітися з давнім суперником

п’ятниця, 10 травень 2024, 23:31

Президент України Володимир Зеленський особисто запросив на Саміту миру, який відбудеться в червні у Швейцарії, Вселенського патріарха Варфоломія. Про це він повідомив під час традиційного вечірнього звернення в п’ятницю, 10 травня, передають Патріоти ...

"Перетнули свої власні червоні лінії": Угорщина вважає, що НАТО "прямує величезними кроками до війни"

п’ятниця, 10 травень 2024, 23:20

Угорщина незадоволена позицією країн НАТО щодо допомоги Україні та вважає, що Альянс «прямує до війни величезними кроками». Про це заявив міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто, передають Патріоти України з посиланням на Digi24. За його слова...