"100 пострілів - 100 влучень": Кличко розкрив показники ефективності ЗРК IRIS-T

Мер Києва Віталій Кличко в інтерв'ю для Spiegel заявив про 100% ефективність німецького ЗРК IRIS-T. Керівник КМДА передав подяку через німецьких журналістів владі Німеччини за постачання Україні зенітно-ракетного комплексу IRIS-T. Він допомагає захищати небо від російських ракет, передають Патріоти України.

"Німецькі системи протиповітряної оборони працюють дуже точно. Сто пострілів, сто попадань", — заявив Кличко.

Також він закликав Німеччину не зупинятися на цьому та постачати Україні більше засобів ППО. Комплексів не може бути достатньо, оскільки війна ще завершилася.

Віталій Кличко також запитав про те, чи може бути новий наступ на Київ. Мер вважає, що у головнокомандувача більше інформації, але за даними, які передають йому, на півночі РФ сконцентрувала понад 50 тисяч солдатів. Тому відкидати можливість ще одного наступу не можна.

Після довгої паузи Росія вивела ракетоносії в Чорне море

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:29

Російські війська вивели на бойове чергування у Чорне море два підводні ракетоносії із вісьмома ракетами Калібр. Про це повідомила пресслужба Сил оборони півдня в п'ятницю, 26 квітня. "Після доволі довгої паузи ворог вивів на бойове чергування в Чорне ...

План зробити це "якнайшвидше": Бельгія обіцяє прискорити передачу Україні своїх F-16

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:24

Раніше повідомлялося, що Бельгія передасть Україні F-16 до 2025 року. Влада Бельгії вирішила передати Україні винищувачі F-16 вже у 2024 році, хоча точні терміни поки що невідомі. Про це на спільній прес-конференції заявили прем'єр Бельгії Александер Д...