11 "пташка" з Пентагону: США доставили додатково 90 тонн термінової військової допомоги для Збройних сил України

США доставили додатково 90 тонн допомоги для Збройних Сил України

Збройні Сили України отримали ще 90 тонн військової допомоги від Сполучених Штатів. Про це повідомляє Мілітарний з посиланням на міністра оборони Олексія Резнікова, зазначають Патріоти України.

При цьому загалом протягом останніх місяців Україна отримала від США близько 1300 тонн такої допомоги.

«Птахи прилітають, наче вертаються з вирію! Сьогодні надійшло ще 90 тонн боєприпасів від Сполучених Штатів Америки для Збройних сил України», — написав міністр оборони.

10 лютого Резніков повідомив, що Україна отримала ще два літаки з військовою допомогою від США.

Безпекова допомога від США України 11 лютого 2022 року. Фото: Сергій Тахмазов

Серед іншого на борту літаків прибули ракети до протитанкових комплексів Javelin, бойові постріли для гранатометів та інша оборонна амуніція для Збройних сил України.

9 лютого зі США прибули ще два транспортні літаки з боєприпасами для військових України. Тоді до Києва прибуло понад 80 тонн патронів.

Також 9 лютого вантаж з новою військово-технічною допомогою передала Велика Британія. Велика Британія передала засоби індивідуального захисту для бійців територіальної оборони ЗСУ.

Наприкінці січня в рамках безпекової допомоги США передали Україні 40-мм автоматичні гранатомети Mk 19.

Лише 28 січня до України було доставлено декілька сотень гранатометів Mk 19.

Перший літак прилетів до України у ніч на 22 січня з вантажем у 90 тонн летальної зброї, окрім протитанкових ракет Javelin літак вперше привіз до України одноразові гранатомети SMAW-D.

SMAW-D grenade launcher

Також у США представили законопроєкт про ленд-ліз для захисту демократії в Україні, який має на меті спрощення надання військової допомоги Україні.


F-16 можуть з'явитись в українському небі вже наступного тижня: У Повітряних Силах ЗСУ зробили інтригуючу заяву

четвер, 2 травень 2024, 1:45

Наразі закінчуються останні приготування інфраструктури та заходів захисту дислокацій дорогоцінних для України літаків від повітряних ударів ворога. У Повітряних силах ЗСУ озвучили орієнтир, коли в Україні почнуть "працювати" західні винищувачі F-16 - ...

"Вони просто черв'яки на нашому тілі": Депутат "Єдиної Росії" обізвала безробітних росіян

середа, 1 травень 2024, 23:43

Депутат від партії "Единая Россия" Катерина Собканюк заявила, що безробітні росіяни є "черв'яками". Також вона запропонувала створити в Росії "трудові табори", передають Патріоти України. "Сьогодні в будівельній галузі близько 30% незаповнених місць, в...