"112 Україна" анонсував показ фільму про "громадянський конфлікт" на Донбасі та "рятівників" Путіна і Медведчука. Луценко обіцяє справу про держзраду

Фільм планують показати в ефірі телеканалу Медведчука в неділю, 14 липня.

Телеканал "112 Україна", керівництво якого пов'язане з Віктором Медведчуком, анонсував трансляцію фільму "Відкриваючи Україну" про "громадянський конфлікт" на Донбасі. Героями фільму є Медведчук та президент РФ Володимир Путін, повідомляють Патріоти України з посиланням на "Радіо Свобода".

Зазначається, що продюсером документальної стрічки "Відкриваючи Україну" є американський режисер-оскароносець Олівер Стоун.

"Це розповідь Стоуна про події в Україні устами президента РФ Путіна та його кума Віктора Медведчука. Судячи з добору протагоністів, наратив фільму очевидний: "2014 року на Майдані був державний заколот за підтримки агентів ЦРУ, що спричинило громадянський конфлікт на проросійському Донбасі", - йдеться у статті.

Допрем'єрний показ стрічки пройшов 4 липня на міжнародному, але маловідомому кінофестивалі у місті Таорміна на Сицилії (Італія). При цьому, італійська національна преса майже проігнорувала презентацію - коротка новина про захід з'явилась на шпальтах деяких сицилійських видань.

"Олівер Стоун давно відомий прихильністю до лідерів-диктаторів та антиамериканськими поглядами у своїй кінотворчості. Те, що він представив на фестивалі у курортному місті Таорміна - лише частина документального кінопроєкту, який буде готовий до кінця літа. Повідомляється, що Олівер Стоун на правах голови журі 65-го кінофестивалю у Таорміні розпорядився демонструвати незакінчений політичний фільм поза конкурсом і безплатно для глядачів.

Тим часом генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що "буде відповідальність" в разі трансляції телеканалом "112 Україна" фільму Олівера Стоуна "Revealing Ukraine" ( "В боротьбі за Україну").
"За будь-які спроби минулі, телеміст, і майбутні - демонстрація російського пропагандистського фільму, який рекламується на каналі Медведчука, буде відповідальність", - заявив Луценко.
Також він додав, що стаття 111 (державна зрада) і стаття 258 (фінансування тероризму) Кримінального кодексу є підставою для допиту всіх причетних до "брудних проросійським махінацій".

"Соколам путіна" дуже страшно коли стріляють у відповідь: Сили оборони змусили другий Ту-22 замість атаки України тікати подалі вглиб росії - розвідка

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:55

Під час атаки російських бомардувальників Ту-22М3 один з них був збитий, а другий поспішив розвернутися. Про це розповів представник Головного управління розвідки (ГУР) Міноборони України Андрій Юсов у ефірі Радіо Свобода в п’ятницю, 19 квітня. . "Зн...

Кадри не лише з Непалу: Речник ЗСУ повідомив, кого окупанти женуть у наступ на Часів Яр

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:43

Під час наступу на Часів Яр Донецької області російська окупаційна армія зазнає значних втрат, а в полон потрапляють іноземні найманці з Непалу та Шрі-Ланки. Про це повідомив речник оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця" підполковник Наз...