"120 тис. солдат у бойовій готовності, не можна спокійно спати": Німецький депутат заявив про великий ризик агресії РФ проти України

Німецький депутат від партії "Союз-90"/"зелені" Омід Нуріпур вважає, що в Україні "не можна спокійно спати" через загрозу нападу з боку Росії. За його словами, зараз уздовж українського кордону приведено у бойову готовність 120 тисяч російських солдатів, зазначають Патріоти України.

Про це Ніріпур, який є членом комітету бундестагу із зовнішньої політики, заявив в інтерв'ю виданню Westdeutsche Allgemeine Zeitung. Він додав, що відповідь на таке нарощування озброєння поблизу України з боку РФ може бути лише загальноєвропейською.

Представник Німеччини зазначив, що наразі потрібно обговорити стратегію дій з Україною та країнами Євросоюзу у Східній та Центральній Європі.На його думку, може виникнути необхідність посилення захисних заходів у країнах Балтії з метою перестрахування.

Омід Нуріпур також висловився щодо вступу України до НАТО у контексті того, що президент РФ Володимир Путін вимагає нерозширення Альянсу на схід. Він зазначив, що це питання "не вирішується ні в Берліні, ні в Москві, ні в Брюсселі, ні у Вашингтоні", Україна сама має визначитися, чи хоче вона вступити до НАТО, а там уже вирішать, чи відповідає вона необхідним критеріям.

"НАТО не має права на це (гарантувати Путіну нерозширення Альянсу – Ред.). Ми не можемо укладати угоди з Росією за рахунок суверенітету і свободи об'єднань третіх осіб", – резюмував депутат Бундестагу.

Дебелий шмат з 61-імльярдного "пирога": США готують поставку зброї для ЗСУ на $6 млрд - Politico

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:39

США завершують підготовку одного з найбільших на сьогодні пакетів військової допомоги для України та готуються підписати контракти на постачання зброї та обладнання для Збройних сил України на суму до 6 мільярдів доларів. Про це пише Politico з посилан...

Після гучних звинувачень у корупції: Міністр Сольський подав у відставку

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:31

Міністр аграрної політики та продовольства Микола Сольський, якого підозрюють в оборудках із землею на 500 мільйонів, написав заяву про відставку. Про це повідомив голова Верховної Ради Руслан Стефанчук у Facebook в четвер, 25 квітня. . "До Верховної ...