14 нових бригад готуються до бою: Резерви ЗСУ почали отримувати зброю - Зеленський

Недоукомплектовані бригади ЗСУ почали отримувати зброю, але "до позитивного результату" ще далеко. Про це сказав президент Володимир Зеленський сказав під час пресконференції у понеділок, 15 липня.

"Щось почало надходити – це позитив. Зокрема, артилерія тощо. Але до позитивного результату ще далеко", – заявив він.

Зеленський уточнив, що 14 бригад, про які він раніше говорив як про недоукомплектовані, були створені як резерв ЗСУ.

"Скажу відверто, вони створювалися як резерв. Але резерв, щоб він був працюючим, бойовим, треба, щоб він не тільки був зі зброєю, а ще й тренувався зі зброєю, з якою потім воюватиме", – наголосив глава держави.

Відповідаючи на запитання, чи часом не планується використати ці бригади у новому контрнаступі, Зеленський відповів, що резерв необхідний передусім для того, щоб проводити ротації на фронті.

Також він розповів, що в останні два місяці мобілізація в Україні триває за планом військових. Але майданчиків для підготовки мобілізованих громадян у країні недостатньо.

"Військові кажуть, що все йде за їхнім планом. Щодо стосується тренувальних майданчиків, їх недостатньо. Що стосується, чи можна їх розширити, вже йде розширення. Що стосується, чи можна розширити базу за кордоном, так", – заявив Зеленський.

Раніше президент України назвав "найбільшу трагедію" війни з Росією. За його словами, новий український контрнаступ на фронті – це питання надходження зброї і оснащення бригад.

Розрахунок Путіна - дотягнути до листопада: Фейгін пояснив, на що робить ставку Кремль

вівторок, 16 липень 2024, 0:20

Російський опозиційний політик Марк Фейгін в інтерв'ю ведучому програми "Студія Захід" Антону Борковському зазначив, що російський диктатор Володимир Путін намагається довести, що з президентством Дональда Трампа ситуація погіршиться у російсько-україн...

Такого приниження Будапешт ще не переживав: Через "мирні вояжі" Орбана Урсула фон дер Ляєн скасувала візит колегії Єврокомісії до Угорщини

понеділок, 15 липень 2024, 23:40

Брюссель дав чіткий сигнал щодо неприпустимості неузгоджених з керівництвом ЄС дій країни, котра тішиться піврічним головуванням в спільноті. Єврокомісія вдалася до деяких заходів щодо Угорщини через останні події, які відбувається в ЄС під час головув...