14-річні зможуть змінювати стать без дозволу батьків: "Слуга народу" "порадувала" черговою ініціативою

Науково-експертне управління ВРУ рекомендує відправити законопроєкт на доопрацювання.

Лада Булах. Фото: Обозреватель.

Депутатка президентської фракції "Суга народу" Лада Булах внесла до Верховної Ради законопроєкт, який дозволить українцям з 14 років змінювати стать без дозволу батьків, повідомляють Патріоти України.

Таке положення міститься у проєкті закону №2684 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реалізації прав підлітків у сфері охорони здоров’я". У ньому крім того зазначається, що підлітки також зможуть відмовлятися від лікування алкоголізму, наркоманії, токсикоманії та інших залежностей або хвороб.

Законопроєкт дає право підлітку відмовлятися від лікування, бо єдиним, хто приймає рішення щодо лікування, стає сам підліток. Зміна до закону полягає у внесенні поняття "дитина підліткового віку (підліток)" та напрямків соціального становлення підлітків, а також можливість визначати особливості прав підлітків у сфері охорони здоров’я, до Цивільного кодексу України – у внесенні змін до ст. 285 шляхом надання права підліткам у доступі до інформації про стан свого здоров’я з 14 років, а також доповненням ст. 32 положеннями про можливість неповнолітніх укладати правочини щодо реалізації права на охорону здоров’я.

Як зазначається на офіційному сайті парламенту, науково-експертне управління ВРУ рекомендує відправити законопроєкт на доопрацювання.

"Лінія фронту майже не рухається": Шанси України витіснити Росію виглядають все більш примарними, - WSJ

четвер, 18 квітень 2024, 9:59

Війна в Україні наразі переживає критичний момент. Як пише The Wall Street Journal, стратегія Володимира Путіна, направлена на те, щоб пересилити підтримку України зі сторони Заходу, виявилася довговічною, і найближчі місяці можуть рішуче змінити хід в...

"Ми не повинні недооцінювати": Буданов дав прогноз, чи можливий розпад РФ, і заговорив про "вікно можливостей"

четвер, 18 квітень 2024, 9:57

Керівник українського Головного управління розвідки Кирило Буданов заявляє, що диктатор-президент агресорки Росії Володимир Путін зробив "стратегічну помилку", розпочавши війну в Україні. Про це він сказав в інтерв'ю американській газеті The Washimgton...