15 поліцейських на Хрещатику скрутили активіста "Відсічі" за роздачу листівок проти Зеленського (відео)

У Леоніда Овчаренка були вилучені листівки зі словами “Стоп пророссійский реванш” проти Володимира Зеленського.

Активіста затримали за роздачу листівок проти Зеленського. Фото: скріншот з відео.

У неділю, 7 квітня, на Майдані Незалежності поліцією було затримано активіста руху «Відсіч» Леоніда Овчаренка, що поширював інформацію про кандидата в президенти Володимира Зеленського. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомляє рух, передають Патріоти України.
«Стояв біля нашого намета і встиг роздати одну листівку з фактажем про Зеленском. Ніяких закликів голосувати “за” або “проти” листівка не містить – значить не порушує виборчого законодавства», – сказано в повідомленні.

Відомо, що в затриманні брало участь близько 15 патрульних на двох поліційних автомобілях і автобусах “Богдан”. Чоловіка відвезли до відділку №4 на Прорізній, 12б. На всі дзвінки у відділенні відповідають, що нікого не затримували і активіста у них немає. Однак сам Овчаренко веде звідти пряму трансляцію.

«Зеленський ще не переміг, а старі риговські порядки вже повертаються», – констатували в «Відсіч».

У свою чергу в Нацполіції повідомили, що затримали на Майдані людину, яка займалася передвиборною агітацією, порушуючи законодавство. Після відповідного попередження чоловік відмовився підкоритися правоохоронним органам і був доставлений у відділок. Там на нього були складені адміністративні протоколи.

В МВС нагадали, що до оголошення ЦВК другого туру виборів предвиборча агітація заборонена. Судячи з відео, яке оприлюдненео на сторінці затриманого, у нього були вилучені листівки зі словами “Стоп пророссійский реванш” проти Володимира Зеленського.

На події вже відреагугвав радник президента Юрій Бірюков. Він вважає дане затримання підготовкою до трибуналів.

"Одна з останніх подій, яку ми маємо припинити": Росія та Іран перетворюють Ізраїль та Україну на "військові лабораторії", - The Hill

субота, 20 квітень 2024, 6:22

Росія та Іран використовують Україну та Ізраїль як "лабораторії на полі бою" для вивчення вразливостей західних військових сил, пише The Hill із посиланням на заяви експертів у підкомітеті із закордонних справ Палати представників США, передають Патрі...

Кілька російських регіонів атакували безпілотники: Пошкоджена енергетична інфраструктура

субота, 20 квітень 2024, 5:00

У Калузькій області РФ у ніч проти суботи, 20 квітня, внаслідок вибуху БПЛА була пошкоджена енергетична інфраструктура. Про це повідомляють росЗМІ із посиланням на губернатора області Владислава Шапшу . За його словами, в Малоярославецькому районі внас...