15-річний підліток допоміг ЗСУ знищити колону окупантів під Києвом, - The Telegraph

На Київщині 15-річний підліток допоміг Збройним силам України знищити колону російських окупантів. Хлопець визначив координати ворога за допомогою аматорського дрона. Випадок стався у перші дні війни, коли рашисти впритул наблизилися до української столиці. Про це повідомляє видання The Telegraph, передають Патріоти України.

Українські військовослужбовці звернулися безпосередньо до 15-річного Андрія Покраса з проханням допомогти знайти колону, яка наближалася трасою між Києвом і Житомиром. Військові знали, що юнак минулого року купив мінідрон, завдяки якому можна буде вдарити по військах РФ.

Покрас належним чином направив свій дрон у поле під покровом темряви і успішно отримав фотографії та GPS-координати колони, що наближається, які його батько відправив українським військовим через соціальні мережі. За кілька хвилин українська артилерія відкрила вогонь по шосе та знищила колону приблизно за 37 кілометрів від Києва.

Командир групи розвідки, який підтримував зв'язок з пілотом-підлітком Юрій Касьянов розповів, що підхід виявився настільки вдалим, що військові передали підлітку управління повноцінним безпілотником із більшою дальністю дії та в результаті знищили кілька російських танкових частин та бронетехніки. "Наша мета полягала в тому, щоб знайти точні координати і передати координати солдатам... Я дав їм координати та фотографії, і після цього вони націлилися на місце", – сказав підліток.

Багатообіцяючий початок: Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:55

У четвер, 28 березня, Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Конгресу США Майком Джонсоном. Про це Зеленський розповів у своєму телеграм-каналі. За словами Президента, він першочергово подякував...

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...