16 українських військовополонених, яких розстріляли під Покровськом, могли бути із двох підрозділів - Офіс генпрокурора

В Офісі генпрокурора попередньо встановили підрозділ російських окупантів, військовослужбовці якого могли розстріляти 16 українських військовополонених на покровському напрямку Донецької області. Про це сьогодні, 4 жовтня, в ефірі національного телемарафону повідомив начальник "департаменту війни" ОГП України Юрій Бєлоусов. Відеозапис опублікували в YouTube каналу "Ми – Україна", передають Патріоти України.

За словами Бєлоусова, зараз відомо, що внаслідок розстрілу під Покровськом могли загинути бійці двох підрозділів ЗСУ. "Ми знаємо номери цих підрозділів. Ми попередньо встановили дані цих бійців. Але ми цю інформацію перевіряємо з поваги до близьких, рідних, щоб не помилитися, прізвища ще встановлюємо", – розповів представник ОГП.

Бєлоусов додав, що в Офісі генпрокурора "розуміють, де це відбулося" і "який підрозділ збройних сил РФ може бути причетний до вчинення цього злочину". Зараз там тривають активні бойові дії і немає доступу до місця страти українських військовополонених, зазначив начальник "департаменту війни" ОГП.

Як зазначив Бєлоусов, правоохоронці надіслали запити військовим підрозділам, підрозділам розвідки, а також міжнародним партнерам, щоб зібрати якомога більше інформації про новий російський воєнний злочин.

Німеччина вводить жорсткі правила для біженців з України: Що варто знати

п’ятниця, 4 жовтень 2024, 23:40

З 1 січня 2025 року біженцям у ФРН знижуватимуть розмір допомоги (Bürgergeld) на 30% протягом трьох місяців, якщо вони відхилять розумну пропозицію щодо працевлаштування. Про це повідомляє ntv із посиланням на джерела в уряді країни, пише Deutsche Well...

Скандал не стихає: У Польщі знову пригрозили блокувати Україні вступ до ЄС через питання Волинської трагедії

п’ятниця, 4 жовтень 2024, 23:25

Голова Польської селянської партії, міністр оборони країни Владислав Косіняк-Камиш заявив, що блокуватиме вступ України до Євросоюзу, допоки не вирішиться питання ексгумації і пам’яті жертв Волинської трагедії. Про це повідомляє Wirtualna Polska, перед...