163 нардепи "Слуги народу" наплювали на обіцянку меморандуму про відповідальність скласти свої депутатські мандати, - інфографіка

163 з 243 народних депутатів від "Слуги народу" порушили меморандум про відповідальність. Це зобов'язання підписували перед позачерговими парламентськими виборами у 2019 році. Про це повідомив портал "Слово і діло", зазначають Патріоти України.

Тоді майбутні депутати брали на себе зобов'язання, зокрема, бути присутніми на всіх засіданнях Верховної Ради і підтримувати всі законопроєкти з програми партії.

За невиконання меморандуму обіцяли добровільно скласти мандат.

Пункт "Бути присутнім на всіх пленарних засіданнях Верховної ради, засіданнях комітетів і комісій, крім випадків, коли це неможливо з поважних причин" порушили 112 депутатів фракції "Слуга народу". Серед них – голова партії Олександр Корнієнко і лідер фракції Давид Арахамія.

Пункт "Голосувати особисто, за допомогою, особистої картки, не передавати і не приймати від колег по фракції особисту картку для голосування" порушили чотири нардепа: Володимир Іванов, Сергій Литвиненко, Олена Копанчук і Олександр Маріковський.

Пункт "Підтримувати всі законопроєкти, передбачені передвиборчою програмою партії" порушили 109 "слуг народу", включно з лідером партії Корнієнком.

Всі ці три пункти порушив тільки один депутат – Володимир Іванов. Два пункти - 61 нардеп, один – 101.

При цьому ніхто з "порушників" не склав добровільно свій депутатський мандат, хоча останній пункт меморандуму це передбачає.

Всього у меморандумі сім пунктів. Перші два практично ідентичні, виконання п'ятого – вести дискусії про законопроєкти на засіданні фракції і аргументувати свою позицію – не можна перевірити, шостий пункт – бути гідним звання народного депутата – також неможливо.

"Треба закінчити якомога швидше": Орбан цинічно висловився про війну в Україні та приголомшив заявою про західні війська

п’ятниця, 19 квітень 2024, 22:15

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що Захід – за крок до відправлення своїх солдатів до України. Про це пише видання Magyar Hang, передають Патріоти України. “Це не наша війна, а війна двох слов'янських народів, яку треба закінчити якомога ш...

Міноборони США готує зброю до відправки в Україну - ЗМІ

п’ятниця, 19 квітень 2024, 21:42

США готуються якомога швидше затвердити новий пакет військової допомоги для України, бо Конгрес має скоро ухвалити закон про підтримку України. Про це повідомляє Politico з посиланням на джерела, передають Патріоти України. ЗМІ зазначає, що мовиться пр...