2 місяці кличе Україну на перемовини: Путін вже обрав лінію на примирення, - політолог

Росія всіляко намагається шантажувати та тиснути на Європу, погрожує відімкнути газ тощо. Політтехнолог каже, що Росія ще не раз вдаватиметься до шантажу, але навряд серйозно тиснутиме. Про це розповів політтехнолог Михайло Шейтельман, передають Патріоти України.

Він також зазначив, що є різниця між поняттями "шантаж" і "тиск". І додав, що шантаж, це коли лунають погрози, наприклад, мєдвєдєв погрожує всіх заморозити абощо.

За словами Шейтельмана, тиск росіяни вже спричиняли. Наприклад, вони вже припиняли поставки газу по "Північному потоці". "Як росіяни можуть фізично тиснути на Європу – вони можуть відімкнути газ. Чи вірю я в те, що вони підуть на цей крок – ні, поки не вірю", – додає він.

Як стверджує політехнолог, їм потрібно на щось жити і харчуватись, їм потрібні ці долари. "Економіка Росії стискається, тому швидше за все, вони сильно цим "балуватись" не будуть", – переконаний він.

"Путін вже обрав лінію примирення, він вже півтора місяці намагається всіляко запросити нас на перемовини, вмовити Захід змусити нас долучитись до перемовин – з огляду на це, він не розриватиме всі зв’язки", – додає Шейтельман.

Він також підкреслив, що поки немає політики цілковитої конфронтації, а якщо й прийде такий момент – це добре, адже означатиме лише те, що до кінця лишилось небагато, резюмує він.

Джерело: 24 канал

Справа не тільки у ЗСУ: Плетенчук пояснив, чому росіяни бояться зараз використовувати Кримський міст

вівторок, 7 травень 2024, 21:02

Росіяни не використовують у повному обсязі Кримський міст для військової логістики, адже бояться, що конструкція може не витримати через пошкодження. Про це заявив начальник Центру стратегічних комунікацій Сил оборони Півдня Дмитро Плетенчук у вівторок...

Необхідне й сучасне рішення: В Україні створили новий окремий рід військ

вівторок, 7 травень 2024, 20:29

Кабінет Міністрів підтримав проєкт указу президента України Володимира Зеленського, напрацьований Міноборони спільно з Генштабом, про створення окремого роду військ в ЗСУ – Сил безпілотних систем. Про це повідомив міністр оборони Рустем Умєров 7 травня...