$200 мільярдів заморожених активів у ЄС все ще працюють на Росію, - євродепутат від Польщі

З близько 500 мільярдів доларів заморожених активів Росії у країнах Європейського Союзу 200 мільярдів - належать Центральному банку РФ та продовжують працювати на країну-агресора. Про це розповів польський євродепутат, представник у Парламентському комітеті асоціації Україна - ЄС Вітольд Ян Ващиковський, передають Патріоти України.

"Є близько 500 мільярдів євро заморожених грошей на Заході. З них 200 мільярдів є активами Центрального банку Росії, і ці 200 мільярдів все ще працюють на Росію. Вони щорічно забезпечують програми на близько 8 мільярдів євро, вигоди від яких отримує Росія", - сказав він.

За словами євродепутата, на жаль, на сьогодні ЄС не має чіткої відповіді, як вилучити ці кошти, аби направити на відновлення України, оскільки це дуже складний процес. "У деяких країнах, щоб отримати ці гроші, потрібно внести зміни до конституцій", - резюмував Ващиковський.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...