200 рублів відняли як податок: У Росії 85-річній блокадниці подарували на ювілей 300 рублів

У російському місті Тобольськ 85-річній мешканці блокадного Ленінграда колишній роботодавець подарував на ювілей 300 рублів (майже 185 гривень). Спочатку жінці могло дістатися 500, але 200 рублів відняли як податок за подарунок, передають Патріоти України.

Дочка пенсіонерки розповіла, що її маму запросили для вручення подарунка. На місці пенсіонерці повідомили, що виділили їй 500 рублів, але оскільки на 9 травня їй вже давали подарунок, то зараз їй належить тільки 300 рублів, 200 бухгалтер вирахував як податок на подарунок.

"Їй це було дуже неприємно. По-перше, привітали через пів року після 85-річчя. По-друге, краще б купили одну квіточку і без зайвих пояснень привітали її 29 квітня. Їй було б дуже приємно, а ось так – просто ганьба!",- поділилася дівчина.

Як виявилося, така "щедрість" в РФ не рідкість: місцева мешканка розповіла, як привітали її маму в Раді ветеранів-медпрацівників.

"Через пів року записку в двері: "зателефонуйте за номером телефону". Зателефонувавши. Виявилося, у них немає контактів пенсіонерів, не було грошей на привітання. В результаті продиктували адресу, і мама поїхала. 500 рублів через пів року після ювілею. І все. Більше 40 років стажу в медицині", - поділилася жінка.

Patriot – це не "срібна куля" для України, потрібні інші системи - Ллойд Остін

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:29

Міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що робота над пошуком і поставкою в Україну систем Patriot триває. Про це він сказав на пресконференції за підсумками 21-го засідання контактної групи військової допомоги Україні у форматі "Рамштайн" 26 квітня, ...

У Пентагоні розповіли про далекобійну зброю, яка "не спрацювала" в Україні

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:03

Одне з видів далекобійного озброєння, яке США передали Україні в рамках військової допомоги, виявилося неефективним. Про це повідомив заступник міністра оборони США із закупівель та забезпечення Білл ЛаПланте, повідомляють Патріоти України з посиланням...