"200 тисяч дронів буде": Україна наростить розробку і закупівлю БПЛА, - Держспецзв'язок (відео)

Україна планує протягом року виробити і закупити приблизно 200 тисяч одиниць бойових безпілотних літальних апаратів. Про це заявив голова Держспецзв'язку Юрій Щиголь в ефірі телемарафону, передають Патріоти України.

"Приблизно 180-200 тисяч дронів за рік точно буде", — зазначив він. Згідно із заявою Щиголя, із 40 мільярдів гривень, які були виділені урядом у липні на розробку безпілотних літальних апаратів, уже використано 25 мільярдів гривень. Ці кошти були спрямовані на виконання контрактів на виробництво 22 тисяч бойових безпілотних апаратів, з яких приблизно 15 тисяч уже передано Збройним Силам України.

Щиголь розповів також і про втрати в озброєнні. За його словами, крім великої витрати ударних дронів, ЗСУ в середньому за добу втрачають 40-45 розвідувальних безпілотників.

"Це і найпростіші Mavic, Matrice, і великі професійні дрони українського та іноземного виробництва. Тому ними неможливо забезпечити в такій кількості одночасно, їх стільки не виробляють ні у світі, ні в Україні", — цитує Інтерфакс-Україна главу Держспецзв'язку.


Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...