"2014 року я був там, де більшість патріотів. Дякую Богові і долі, що командував найкращими воїнами у світі!": Муженко прокоментував відставку і висловив побажання наступнику

Відправлений Зеленським у відставку начальник Генерального штабу ЗСУ Віктор Муженко прокоментував свою відставку і побажав Головнокомандувачу Збройних сил поліпшити бойові здібності армії, зазначають Патріоти України.

«За 40 років військової служби я жодного разу не пошкодував про свій вибір. Навесні та влітку 2014 року я був там, де були більшість українських патріотів – на сході нашої Батьківщини. Російська гібридна окупація вимагала від нас невідкладних і рішучих дій, так як органи державної влади Донецької і Луганської областей, правоохоронні органи були повністю паралізовані», – написав він у Facebook.

Він зазначив, що чесно виконував свій службовий обов'язок на посаді голови Генштабу ЗСУ, яку посів у липні 2014 року.

«Під час відбиття агресії Росії проти України Збройні Сили ще більше згуртувалися, зміцнилося бойове побратимство. Наш бойовий дух допоміг вистояти і надав сил всьому народу. А здобутий рівень довіри суспільства до свого війська – це результат нашої спільної і напруженої служби за всі ці роки. У Збройних Силах за цей час сформувався кастовий дух або латиною “ESPRIT DE CORPS”. Він заснований на почутті вірності Україні, належності до сильної армії, на святому обов'язку захищати націю, прагненні служити українському народу», – пише Муженко.

Екс-голова Генштабу побажав новому Головнокомандувачу ЗСУ ще більше зміцнити набутий бойовий дух і поліпшити бойові здібності армії.

«Висловлюю вдячність всім, без виключення, від солдата до генерала, кожному громадянину України, хто допомагав армії за те, що мав честь бути разом з вами в ці буремні для держави часи і відчував вашу підтримку. Ми гідно виконували свій громадянський обов’язок, захищаючи свободу і незалежність України. Я дякую Богові і долі за те, що служив та командував найкращими воїнами у світі! Найголовніше, що я усвідомив за час служби в армії – це честь армійського офіцера. Для мене вона означає бути вірним нації, любити військову справу, поважати підлеглих і бути прикладом для них», – підсумував Муженко.

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...

"Здавайте паспорт та залишайтесь в іншій країні": Нардепка Безугла зробила нову скандальну заяву

четвер, 25 квітень 2024, 21:44

Народна депутатка Мар’яна Безугла закликала українців за кордоном виконувати свій обов’язок. В іншому випадку - відмовлятися від громадянства. Про це вона заявила в ефірі проєкту "Тема з Мосейчук", передають Патріоти України. "Якщо ви не бачите себе ук...