"2024 року настане наш момент істини": Генерал Маломуж дав прогноз щодо війни в Україні

Навесні 2024 року ситуація на фронті може кардинально змінитися на користь ЗСУ. Про це в інтерв'ю виданню OBOZ.UA повідомив генерал в запасі Микола Маломуж, передають Патріоти України.

"Думаю, навесні ми отримаємо в повному обсязі і ATACMS, і F-16, та інші засоби, які обговорювалися на всіх "Рамштайнах" і зараз обговорюються на неофіційному рівні. Зокрема, що закуповується, що вироблятиметься у тій самій Німеччині. Наразі формується нова виробнича лінійка для ЗСУ, а це нові можливості для наступу та проведення потужних операцій", - сказав він.

З його слів, наразі потрібні альтернативні формати. Найголовніші удари – це удари з тилу, з флангів, у глибоких тилах Силами спецоперацій. Вони мають діяти не на фронті, не на полі бою, а в тилах в момент стратегічних ударів.

"Наприклад, зараз щодня ми знищуємо в бою понад тисячу окупантів і ще стільки ж виводимо з ладу, за місяць це понад 60 тисяч, тобто близько десяти бригад. Це потужний підрив навіть для численної російської армії", - додав він.

"Думаю, 2024 року має настати наш момент істини. Тому що це для України є критично важливим. Не тільки для людей, які чекають на перемогу, а й для того, щоб не дати Росії затягнути цей процес надовго, зміцнюючи свої позиції, нарощуючи ресурси", - уточнив Маломуж.

Можна рятувати сотні, якщо не тисячі життів на місяць: Україна запустила в серійне виробництво робота Ratel Н для евакуації поранених з поля бою

субота, 27 липень 2024, 15:00

Робот Ratel Н розробки Brave1 може транспортувати одразу двох поранених, він уже пройшов польові випробування та запущений у серійне виробництво. Про це розповів міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, передають Патріоти України. "Ratel Н розро...

Шалені підйомні вже не ваблять потенційних 200-х: Росія має серйозні проблеми з набором нових контрактників - ГУР

субота, 27 липень 2024, 14:15

Росія нині має серйозні труднощі з виконанням плану набору нових контрактників. Про це заявив речник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону Єдині новини, передають Патріоти України. Таким чином розвідник про...