24 серпня Дональд Трамп перший раз у житті сяде у тюрму, після чого вийде під заставу, - ЗМІ

Це перший випадок, коли умови судового звільнення Трампа від арешту включають грошову заставу та заборону на залякування через соціальні мережі.

Екс-президент США Дональд Трамп

Після дворічного розслідування Дональд Трамп отримав четверте звинувачення в спробі фальсифікації результатів виборів президента у 2020 році. У ході цього процесу 45 президент США здасться владі і потрапить у в’язницю округу Фултон у четвер, 24 серпня. Однак, його адвокати вже домовилися із офісом окружного прокурора округу про звільнення від тюремного арешту під заставу у 200 тисяч доларів, повідомляє CNN із посиланням на власні джерела.

Адвокати екс-президента Тодд Бланш, Дженніфер Літтл і Дрю Фіндлінг зустрілися з офісом окружного прокурора в понеділок, перш ніж були оприлюднені подробиці угоди про заставу.

На відміну від деяких з його співобвинувачених, колишньому президенту в наказі прямо заборонено використовувати соціальні мережі для нападу на інших учасників справи, а також на будь-яких свідків і 30 незвинувачених співучасників змови.
"Відповідач не повинен вчиняти жодних дій, спрямованих на залякування будь-якої особи, яка, як йому відомо, є співобвинуваченим або свідком у цій справі, або іншим чином перешкоджати здійсненню правосуддя", - йдеться в ухвалі, підписаній суддею Верховного суду округу Фултон Скоттом Макафі.
"Вищезазначене включає, але не обмежується, публікації в соціальних мережах або репости публікацій, зроблених іншою особою в соціальних мережах", – йдеться в наказі.
Це перший випадок, коли умови звільнення Трампа включали грошову заставу та заборону на залякування через соціальні мережі.

"Долар зараз дійсно дуже зміцнився": Професор економіки Гарварда дав прогноз, що буде з курсом у разі перемоги Трампа чи Гарріс

субота, 27 липень 2024, 20:45

Якщо колишній президент США Дональд Трамп повернеться до Білого дому 2025 року, йому, найімовірніше, пощастить із його планами на ослаблення долара, навіть якщо він нічого не робитиме. Таку думку висловив професор економіки Гарвардського університету, ...

Скоро в Україні? Британці вперше випробувували лазерну зброю проти безпілотників

субота, 27 липень 2024, 20:30

Цей зразок лазерної зброх вже здійснив понад 40 тисяч тестових годин і знищив понад 400 цілей. Британська оборонна компанія Raytheon вперше в історії країни випробувала проти безпілотників лазерну зброю, інтегровану в бронемашину, передають Патріоти Ук...