24 серпня відбувся обмін полоненими. Серед звільнених 115 українців - 82 оборонця Маріуполя

Обмін полоненими: стало відомо, кого повернула Україна

Усі врятовані українці під час 55 обміну полоненими з Росією – це військовослужбовці-строковики – солдати, сержанти та матроси, зокрема і ті, які потрапили у полон ще в перші місяці повномасштабного вторгнення РФ у 2022 році. Про це повідомив Координаційний штаб з питань поводження з полоненими у суботу, 24 серпня, передають Патріоти України.

Так, вдалося визволити дев'ятьох незаконно засуджених оборонців. Звільнено військових моряків та трьох прикордонників, а також 82 оборонці Маріуполя (з них пів сотні боронили Азовсталь).

Також додому повертаються шестеро нацгвардійців з гарнізону охорони Чорнобильської АЕС, військовослужбовці, які боронили Київську, Донецьку області, Херсонщину та Луганщину.

Воїни, яких сьогодні вдалося звільнити з неволі, також брали участь у важких боях за Гостомель і запасний командний пункт Генштабу на Київщині, а на Херсонщині – за пропускний пункт Чонгар на адміністративному кордоні з тимчасово окупованим Кримом.

Чимало визволених українців мають проблеми зі здоров'ям внаслідок поранень, а також через недотримання Росією норм міжнародного гуманітарного права. Всі вони пройдуть медичний огляд, необхідне лікування, отримають психологічну допомогу, реінтегруються в суспільство та отримають належні виплати.

"Ми висловлюємо вдячність Об'єднаним Арабським Еміратам за посередництво і допомогу в організації обмінів", – зазначили у штабі.

ЗСУ мають план повернення окупованого Криму й остаточного ураження Керченського мосту - ГУР Міноборони

субота, 24 серпень 2024, 20:55

Українські військові мають план повернення окупованого Криму та знищення незаконного зведеного Керченського мосту. Про це в інтерв'ю на телеканалі Київ сказав представник Головного управління розвідки Андрій Юсов у суботу, 24 серпня, передають Патріоти...

В тому числі 5 тисяч дронів: Прем'єрка Литви анонсувала нову військову допомогу для України

субота, 24 серпень 2024, 20:30

Прем’єр-міністерка Литви Інгріда Шимоніте з нагоди 33 річниці Незалежності України в Києві анонсувала новий пакет допомоги України, до якого зокрема увійдуть 5 тисяч дронів. Про це Шимоніте повідомила на своїй сторінці в соцмережі Х, передають Патріоти...