30 000 - 40 000 на місяць, хіба то гроші? Хейтерка "неповноцінних дітей безробітних" Третьякова поскаржилась на маленьку депутатську зарплатню, котру ще й рідко платять

Нардепка скаржиться що грошей їй замало та ще й розтягнути на місяць ніяк не може через відсутність авансу

Депутатка від "Слуги Народу", глава комітету соцполітики Галина Третьякова заявила, що зарплата нардепів недостатня для того, щоб якісно забезпечувати їх роботу, зазначають Патріоти України.

"Депутатська заробітна плата не тільки для депутата. Вона невелика, можна навіть сказати, що насправді для того, щоб забезпечити роботу народного депутата, вона занадто низька", - вважає Третьякова, передає "Громадське".

Депутатам нараховують в середньому 42 тис. грн на місяць. Після вирахування податків вони отримують 32-35 тис. залежно від того, чи брав парламентарій відпустку.

"Тут дуже цікаві правила нарахування, тому що зарплату ми отримуємо раз на місяць - у нас немає авансів. Нас весь час смикають. Місяць пройшов, ти отримуєш її 10-15 числа, не встигаєш якось сформувати свої витрати", - заявила вона.

Ще більшою проблемою Третьякова назвала низькі виплати на організацію роботи народного депутата. Багато часу займає обробка вхідної кореспонденції.

"Народний депутат зобов'язаний мати юридичну підтримку, організаційну. Повинен бути контроль того, що відображається в ЗМІ. Крім того, повинен бути особистий помічник, який буде формувати твій розклад. На помічників надається 42 тис грн на чотирьох чоловік. Цього мало", - вважає Третьякова.

Побажав "миру" Україні та Росії: Словацький депутат у Європарламенті дістав із сумки та випустив голуба (відео)

середа, 24 квітень 2024, 23:41

Під час засідання Європарламенту 24 квітня депутат від ультраправої партії «Словацькі патріоти» Мирослав Радачовський випустив білого голуба, заявивши, що таким чином бажає миру «усьому світу, росіянам і українцям». Про це пише The Guardian, передають ...

"Будь-яка підтримка можлива": Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку

середа, 24 квітень 2024, 23:30

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що його країна готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку. Про це пише Reuters, передають Патріоти України. Він нагадав, що Польща раніше пропонувала допомогти Україні з тим, щоб ...