"$300 за голову": Російських "мобіків" продали в штурмову бригаду і кинули помирати під Бахмут

У Росії добровольче об'єднання "Ветерани" викупило 500 мобілізованих за 25 тис. рублів (трохи більше $300) "за голову" і відправило штурмувати український Бахмут у першій лінії. Про це пише видання Astra із посиланням на заяву родичів мобілізованих росіян з Хакасії, Алтайського краю і Кузбасу, передають Патріоти України.

За їхніми словами, "мобіків" у збройних сил РФ викупила "задешево" 60 окрема десантно-штурмова бригада "Ветерани".

"Зі слів "Ветеранів", наші мобілізовані хлопці були куплені ними за 25 тисяч рублів "за голову". Тому вони мають право відправляти їх, куди їм заманеться", - заявили родичі.

За їхніми словами, після проходження навчання на полігоні в окупованому Криму 501-го російського "мобіка" відправили на захоплену територію Луганської області, де вони проходили підготовку під керівництвом бойовиків ПВК "Вагнер". Після цього вони опинилися на базі "ветеранів" на окупованій частині Донецької області, де в них забрали документи і переоформили в іншу військову частину.

Наприкінці квітня стало відомо, що групи проданих як худобу мобілізованих почали відправляти на "другу-третю" лінію оборони, не віддавши при цьому конкретних наказів.

"12 травня з'явилася перша звісточка від наших бійців. Вони повідомили, що перебували на першій лінії бойового зіткнення, на Бахмутському напрямку у складі штурмових бригад. Зв'язку не було, забезпечення не було, йшли з автоматами на танки. До теперішнього часу не всі взводи повернулися в розташування ОДШБр "Ветерани"... Вони вийшли з пекла. Поранених і загиблих дуже багато... З 501 людини повернулося лише близько 130. А за даними "Ветеранів", втрат немає", - кажуть жінки.

При цьому "мобіків", які вижили, хочуть відправити на черговий "м'ясний" штурм. А тим, хто не згоден, погрожують автоматами.

Як пише Astra, інформацію про те, що мобілізованих росіян продають в 60-у ОДШБр "Ветерани" в кінці квітня також підтвердив родич призовника з Ханти-Мансійського автономного округу.

"Вони були продані обманом. Викупила 60 окрема десантно-штурмова бригада, забрали документи, телефони, погрожують не дати відпустки, які встановлені графіком. Погрози, якщо не підуть на штурм, крок вліво крок вправо - будуть прострелені коліна", - розповів родич.

Раніше Astra повідомляла про те, як понад 100 російських мобілізованих зникли в Луганській області після відмови підписати контракти з ПВК.

Ситуація лишається складною: Українці відповіли, що робитимуть у разі загострення або затягування війни

четвер, 25 квітень 2024, 16:56

Українці відповіли на питання про свої плани на випадок загострення або затягування війни. Переважає готовність тим чи іншим чином долучатися до боротьби з російськими загарбниками, передають Патріоти України з посиланням на дані опитування фонду "Демо...

Марення тривають: Лукашенко заявив, що сусідні країни "озброєні до зубів" і пригрозив "ядеркою"

четвер, 25 квітень 2024, 16:53

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що ризик військових інцидентів на білорусько-українському кордоні досить високий. Про це він висловився під час засідання Всебілоруських народних зборів 25 квітня, передають Патріоти Украї...